banner113

DERİK’TE METİNAN AŞİRETİ BDP’YE KATILDI.

Derik’te Metinan Aşireti 58 Köy Ve 5000 Yakin Kişi İle Bdp’ye Katildi.

DERİK’TE  METİNAN AŞİRETİ BDP’YE KATILDI.
  Mardin’in Derik ilçesi’ne bağlı  Bozbayır (Mensuri) köyünde Metinan Aşireti önde geleni Mehmet Şerif Temelli ile Mardin Bağımsız Milletvekili ve Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk,Mardin Es Başkan adayı Februniye Akyol, BDP Mardin İl  Başkanı Reşat Kaymaz,Derik BDP Belediye başkan adayı Sabahat Çetinkaya,es başkan adayı Abdulkerim Erdem,Kızıltepe Belediye başkanı Ferhan Türk BDP seçim bürosunda  binlerce yurttaşında hazır bulunduğu yerde bir araya geldiler.

Derik BDP belediye başkanlığı encümen listesinde 3. sırada aday olduğunu ifade eden  Mehmet Şerif Temelli oğlu Cengiz Temelli “Mehmet Şerif Temelli daha evvel diğer siyasi partilerde ( DYP MHP,Genç Parti) ilçe başkanlığı yaptığını son 10 yıl içerisinde herhangi bir siyasi ile ilişkisinin olmadığını,Mardin’in Derik ilçesi’ne bağlı 30 köy, Mazıdağı ilçesine bağlı 4 köy, Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı 24 köylerin  Metinan aşiretine bağlı olmak üzere 58 köy olduğunu ve 5000 kişi ile BDP’ ye katılma kararını aldıklarını,kendi halklarıyla bu seçime gireceklerini belirti.

Mardin Bağımsız Milletvekili ve Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk “Metinan Aşiretin önde gelen Mehmet Şerif Temelli’nin BDP’ye katılım yapmaları Kürt halkının birlik ve beraberliğini daha da pekiştirdiğini” belirterek ”Bu topraklardaki amacımız beraberlik ve  barıştır.Bizler birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece özgürlüğümüzü de elde edeceğiz. Bizler bu topraklarda Mihelmi,Süryani ve Arap kardeşlerimizi de kucaklayarak yaşamak istiyoruz. Türk halkı ile herhangi bir düşmanlığımız yoktur.Düşmanlığımızı yaratan sisteme karşıdır.Bu coğrafyada herkes  birbirlerini kucaklamalı ve özgürlük mücadelesine yürümeliyiz.Bu seçim bizim için bir referandumdur.Tüm diğer bölgelerdeki partilerin hep dikkatleri bu bölgeye yoğunlaşmıştır.”Kendi bölgelerinde ne kadar oy alırlar,kenilerini nasıl ispatlayabilirler” diye izliyorlar. İşte bizler de bunun için birlik olmalıyız.Sayın Öcalan özgürlük ve eşitlik için büyük fırsatlar verdi.Bizler bu fırsatları iyi değerlendirmeliyiz.izlere katılarak desteklerini sunan Metina Aşiretin önde gelen Mehmet Şerif Temelli ile tüm herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Daha sonra konuşma yapan Metinan Aşireti  önde geleni Mehmet Şerif Temelli ”Biz halkımızla  beraberiz,çok mutluyuz hepinize teşekkür ediyorum”dedi.

 

MARDİN TİME

DERİK TEMSİLCİLİĞİ

Emrullah KARAKAŞ

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2014, 23:04

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER