banner113

Derik’te Kürd Dil Bayramı Kutlandı

Mardin’in Derik ilçesi’nde Eğitim- Sen Derik Temsilciliği, Kürd Dil Bayramı nedeniyle çok sayıda yurttaşın da katılımıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Derik’te Kürd Dil Bayramı Kutlandı
Derik ilçesi’nde  Eğitim- Sen Temsilciliği öncülüğünde, Kürd Dil Bayramı nedeniyle yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi. Yürüyüş nedeniyle Eğitim- Sen Derik Şube binası önünde bir araya gelen ve aralarında HDP Mardin İl Eşbaşkanı Musa Alkan ,Derik Belediyesi Eşbaşkanı  Sabahat Çetinkaya , HDP, DBP ilçe yöneticileri, Gula Sor Eğitim Destek Evi ile çok sayıda yurttaşın katıldığı kitle, buradan Cumhuriyet Meydanına doğru yürüyüşe geçti. “Bê Ziman Jiyan Nabe” ve “Zimanê Me, Rûmeta Me” sloganlarının atıldığı yürüyüşte,”Ziman Hebûn e”, “Em perwerdehiya bi zimanê dayikê dixwazin” ve “Bila qedexeyên li ser zimanê me rabe” dövizleri taşındı.

İlçe’nin Kale Mahallesi Cumhuriyet Meydanında toplanan kitle adına açıklama yapan Eğitim- Sen Derik Şube Temsilcisi Ulaş Çelik, AKP İktidarı ve Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’ın anadilde eğitimle ilgili açıklamalarına dikkat çekerek, “ Bir gün anadilde eğitimin anne sütü kadar hak olduğunu ve asimilasyonun insanlık suçu olduğunu söylüyorlar, ertesi gün kimse bizden  anadilde eğitim hakkı verilmesini istemesin. Buradan AKP İktidarı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sesleniyoruz! Anadilde eğitim haktır ve bu hakkı elde edinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz.” dedi .

Yapılan açıklamanın ardından kitle, Kürd Dil Bayramını halaylar çekerek kutladı.

Mardin Time

Emrullah Karakaş

Derik Temsilciliği

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2015, 19:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER