Derik'te jandarma karakoluna bomba yüklü araçla saldırı

Derik ilçesinde bulunan Üçyol Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 1 asker hayatını kaybederken 1’i ağır 6 kişi yaralandı.

Derik'te jandarma karakoluna bomba yüklü araçla saldırı

                                     Kızıltepe (Qoser)-Şanlıurfa Viranşehir (Weranşar) arasındaki tarihi İpekyol’unda bulunan Derik Üçyol Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası meydana gelen patlamada 1 asker hayatını kaybederken 1’i ağır olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kızıltepe-Viranşehir arasındaki tarihi İpekyol’unun 33’üncü kilometresinde bulunan Derik Üçyol Jandarma Karakolu'na PKK’liler gece saat 01.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası meydana gelen patlamada bir asker hayatını kaybederken 1 ağır olmak üzere 6 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yaralılardan 2 asker ile lojmanlarda kalan bir kadın, ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken diğer yaralıların ise başka hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan bir askerin ameliyata alındığı öğrenilirken diğer yaralıların durumu ise iyi olduğu öğrenildi.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak da, Kızıltepe Devlet Hastanesine gelerek yaralıları ziyaret etti.

Öte yandan saldırının yaklaşık 30-40 kilometre uzaklıktaki Kızıltepe ilçe merkezi ile çevre köylerde hissedilirken karakolun önüne konulan beton blokların saldırının şiddetini azalttığı bildirildi. (Mehmet Aslan- İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 13:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER