banner113

Derik’te Elektrik Çarpması 1 Can Aldı

Derik ilçesi'nde Belediye işçisi Abidin Ekenek(49) Elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Derik’te Elektrik Çarpması 1 Can Aldı
Derik ilçesi  Bahçelievler Mahallesi'nde kendisine ait  bahçesinde çalışma sonrası iftar saatine yakın bir süre kala bahçesi'nin arka kısmında bulunan derede  el ve ayaklarını yıkadıktan sonra,yerden kalkarken destek amacıyla önünde bulunan elektrik kablosuna dokunan 7 çocuk babası Belediye işçisi Abidin Ekenek elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Görgü tanığı olarak orada bulunduğunu söyleyen Delil Kaportu adlı  şahıs "Ben oradaydım  Abidin Ekenek kendisine ait olduğunu bildiğim bahçesi'nin arka tarafında bulunan  gölet gibi olan dere'ye geldi.Ayaklarını suyun içerisine daldırdı,sanki abdest aldı.Çömelip el ve ayaklarını yıkadığı yer onun bahçesinin arka kısmı tel örgüleri ile örülüydü.Yerden kalkarken tel örgülü kısma sanırım sağ ellerini dokundurdu.Sol ellerini göğsüne attığını gördüm ve hemen yere yığıldı.Ben hemen yanına koştum,şaka yaptığını sandım."Abidin amca, Abidin amca" seslendim,ses seda yok düştüğü suyun içerisinden çekmeye çalışırken,ellerim tel örgülerine değdi,elektrik beni de çarptı.Hemen uzaklaşarak 112 acil'i aradım.112 Acil sağlık personelleri hemen gelip müdahalelerini yapıp hastaneye kaldırdılar.Çok özgünüm keşke böyle bir olay meydana gelmeseydi."dedi.

Derik Devlet Hastanesi Acil servis bölümünde  tüm müdahalelere rağmen Abidin  Ekenek adlı belediye işçisi kurtarılamadı.Olayı öğrenen ilçe halkı Hastaneye akın ettiler.Öldüğünü öğrenen ailesi ve yakınları sinir krizi geçirdiler.

Olay yeri inceleme ekibi olay yerine giderek ön incelemeyi yapmasının ardından, Derik Devlet Hastanesi morguna kaldırılan  Abidin Ekenek cesedi ön otopsinin ardından,kesin ölüm nedenini belirlemek üzere gece saat: 24:00 sularında  Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından sabah saatlerinde Bahçelievler de  bulunan Şex Hesen mezarlığında defnedildi.

Not:  mardintime  ekibi olarak Abidin EKENEK'in ani vefatından dolayı özüntülerimizi paylaşıyor. Ekenek ailesine sabır ve baş sağlığı diliyoruz.

Mardintime

Emrullah KARAKAŞ

Derik Temsilciliği


Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2015, 15:33

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER