Derik'te Ekili,Dikili Tarlara, Çekirge İstilası Yaşanıyor

Derik İlçesi'ne bağlı Ilıca,Bayraklı ve Konuk Mahallelerindeki hububat ekili 10 bin dönüm alan, Çekirge istilasına uğradı.

Derik'te Ekili,Dikili Tarlara, Çekirge İstilası Yaşanıyor
 İlçe Merkezi'nden 12  kilometre mesafede bulunan mahalleler 10 gündür çekirgelerin istilasına uğrayan ekinleri için başvurdukları  İlçe Tarım  Müdürlüğü,İlçe Belediyesi  İlaçlama birimi  ve kendi imkanlarıyla ilaçlama yapmalarına  rağmen çekirgelerden ekinlerini kurtaramadıklarını,her sene ekin biçme dönemi olan haziran ayında  dağlık bölgelerden gelen  çekirgeler,bu sene erken Nisan ayında ekinler başak vermeye başladığı andan  dağlık bölgelerden gelmeye başladığını, ekinlerinden 1 kilometre uzağında olan evlerin içine kadar girmesinden korktuklarını belirten Ilıca Mahalle sakini Nimet  Karataş" Uçaklarla ilaçlanması lazım,yoksa bu çekirgelerden kurtuluş yok,Devletimizden ve yetkililerden yardım bekliyoruz.Bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.İnşallah Devlet yetkililerimiz acilen bizi  bu çekirgelerden kurtaracaktır"dedi.

Ilıca Mahalle sakinlerinden İsmail Çelik"Bütün ekinlerimiz çekirge istilasına uğramıştır.Çekirgeler  dağ eteklerinden iniyor ekinlere,kuraklık yüzünden ekinlerimizin yüzde 75'i gitmiş,diğerleri de çekirgeler basmıştır.Biz Devletimizden Uçakla ilçalamasını bekliyoruz.Herhangi bir imkan olursa Devletimizden yardım bekliyoruz"dedi.

Bayraklı Mahalle sakinlerinden Ömer Karataş" Arazilerimiz çekirgeler tarafından saldırıya uğramıştır.Bütün ekili arazimizi bitirmek üzeredir.Bu Devlet bizim Devletimiz bu çekirgelerin önlenmesini istiyoruz.Eğer uçaklarla ilaçlama yapmazlarsa bu çekirgelerin önlemlerini alamayız.10 bin arazimiz elden gidiyor,kökten kurutuyorlar. "dedi.

Çegirge saldırısıyla ilgili bilgi verilen Tarım İl Müdürlüğü'nde yeterli ilaç olmadığı için sipariş verildiği belirtildi.İlaçların da 1-2 gün içerisinde Mardin'e ulaştırılacağı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2018, 11:51

Emrullah Derik

YORUM EKLE
YORUMLAR
Prof.Dr. Ali SATAR
Prof.Dr. Ali SATAR - 6 yıl Önce

çekirge türü fas çekirgesi

SIRADAKİ HABER