Derik’te Deva Partisi kongre ve açılış gerçekleştirdi

Derik İlçesinde Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi 1’inci olağan kongresi yapıldı.Kongrede İlçe Başkanlığına Seydo Dem seçildi. Derik Demokrasi ve Atılım(DEVA) Partisi İlçe kongresine Mardin İl Başkanı Mesut Aydoğan,ilçe Başkanları ve partililer katıldı.

Derik’te Deva Partisi kongre ve açılış gerçekleştirdi
 Pandemi sürecinde n dolayı sosyal mesafeye ve davetli sayısına azami ölçüde dikkat edilen kongre,ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tarafından kongreye gönderilen mesajı okundu.

Deva İl Başkanı Mesut Aydoğan kongre de yaptığı konuşmada, ”Partimizin her vatandaşımızın sorununa, dertlerine ve ülkemizin sorunlarına deva olacağına kuşkumuz yoktur. Hizmet açısından, demokrasi açısından Derik’in payını aldığını söylemek mümkün değil, bu içimizi yaralayan bir durum. İlçeye girdiğimizde ne yollar yol,ne caddeler cadde, ne seçme seçilme hakkına saygı duyuluyor, kayyumlarla yönetiliyor. Derik halkı Mardin genelinde de bu öyle, insanlarımız kesinlikle bu muameleyi hak etmiyor. Eğer bu ülkenin asli unsuru ve korucularıysa, demokraside de, hizmete de eşit paya sahibiz demektir. Eğer bu haklar verilmiyorsa, hizmetler yapılmıyorsa ilçe halkı bu salonları dolduracaktır ve hak ettiği hakka en iyi şekilde yararlanacaktır” dedi.

Kongrede ilçe Başkanı seçilen Seydo Dem,’Kongrelerine katılan tüm partililere teşekkür ettiğini’ ifade etti.

Kongrenin ardından İl Başkanı Mesut Aydoğan partililerle esnafları ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2020, 13:19

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER