banner113

Derik’te Çiftçiler Elektrik Kesintilerini Protesto Etti

Mardin'in Derik ilçesinde bir grup çiftçi, elektrik kesintileri nedeniyle ürünlerini sulayamadıklarını öne sürerek Dikmen trafo merkezi önünde toplandı

Derik’te Çiftçiler  Elektrik Kesintilerini  Protesto Etti

Tarlalarını elektrik kesintileri yüzünden sulayamadıklarını iddia eden grup, Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) Dikmen trafo merkezi önünde toplandı.

Grubun Derik-Kızıltepe karayolunu bir süre ulaşıma kapatması üzerine jandarmanın müdahalesi ile yol ulaşıma yeniden açıldı.

              Grubun  adına açıklama yapan çiftçi Ramazan Koçhan,’Elektrik kesintilerinden dolayı mahsullerini sulayamadıklarını ürünlerinin şimdiden kurumaya başladığını” belirterek”.Elektrik verilmediği takdirde geçen yıl olduğu gibi tekrar yol kapatma eylemini gerçekleşeceğiz Elektrik sorununun çözülmesini  bekliyoruz.Tek derdimiz elektrik kesintileridir,kimseyle  herhangi bir  sorunumuz yoktur. Elektrik sorununun çözülmemesi halinde tarihi ipek yolunu kapatarak  hakkımızı aramaya devam edeceğiz,geçen seneki gibi olayların çıkmasını istemiyoruz." dedi.

Derik-Kızıltepe   karayolu üzerinde  bulunan üçyol mevkiindeki Jandarma Karakolunda görevli güvenlik güçleri  olası bir yol kapatma eylemi için önlemler artırarak,eylem yapan çiftçileri Derik yönüne doğru yönlendirdiği görüldü.

Emrullah KARAKAŞ

   Mardin Time

Derik Temsilcisi

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 23:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER