Derik'te 7'si kadın,20 Genç çiftçiye büyükbaş hayvan hibe verildi

Derik İlçesi'nde genç çiftçi projesi kapsamında Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 7'si kadın 20 genç çiftçiye 100 adet büyükbaş hayvan hibe edildi.

Derik'te 7'si kadın,20 Genç çiftçiye  büyükbaş hayvan hibe  verildi
 Derik İlçesi'nden 10 kilometre mesefade olan Ercan Dinlenme tesislerinde  düzenlenen törenle,başvurusu kabul edilen genç çiftçilerin kura ile isimleri çekilerek,7'si kadın 20 genç çiftçiye 5'er adet olmak üzere 100 büyükbaş hayvan hibe olarak verildi.

Büyükbaş hayvan hibe töreninde Ercan  dinlenme tesislerinde bir araya gelen İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdullah Osmanoğlu,Törende hazır olan genç çiftçilere 'Bakan ve Kaymakamın selamlarını illeterek, proje kapsamında 7'si kadın 20 genç çiftçi'ye verilmek üzere Bakanlığın TIR ile göndermiş olduğu 100 büyükbaş hayvan hibe vereceklerini,hibe edilen hayvanların 3 sene boyunca satılmayacağını,Bakanlığın hibe amacı,hedefi, bölgede hayvancılığın artırılmasına yönelik olduğunu' ifade eden Osmanoğlu "Hayvanlarımızı şefaf bir şekilde dağıtacağız.Kura çekiyoruz,kura çekiminde ismi çıkan genç çiftçi arakadaşımızın hayvanlarını almak için getirdiği aracını TIR daki araca yanaştırıp,araçta 4 veteriner bulunurken,araç dışında da 4 veteriner gözetiminde hayvanlarını yükleyip,gerekli resmi işlemlerinizn ardından,bekletmeden götürecekler,çünkü hayvanlar yoldan gelmişler aç ve sussuz kalmamaları için bir an evvel evinize götüreceksiniz.Kimsenin hakkı kimseye geçmeyecek şekilde hibe dağıtımımızı yapacağız."dedi.

Genç çiftçilerden  2 çocuk annesi 35 yaşındaki Zine İnce"Hayvan yetiştirmek istiyorum. 5 tane aldım büyükbaş hayvan,işimi büyütüp,genç çiftçi olmak istiyorum,geçimimi hayvancılıkla sürdürüyorum. Dumanlı (Xirar) da yaşıyorum.Çok memnunum geçimimi sağlayacığım için,Kim buna vesile olmuşsa Allah razı olsun Devletimize"dedi.

Genç Çiftçilerden Mustafa Ovseme,35 yaşındayım Pirinçli (Küté) öyündenim.Allah Devletimizden razı olsun 5 tane büğyükbaş hayvan aldım,Çok memnunum,Allah Razı olsun.

Genç çiftçilerden 5 çocuk babası  45 yaşındaki Refik Kaya,Doğutşatn beri hayvancılıkla uğraşıyoruz,bizim işimiz hayvan işidir,küçükten beri hayvanlar arasında büyüdüm,hayvanlarla bir sıkıntımız yok,bunları büyüteceğiz,daha çok şeyler yapacağız.Çiftlik yapacağız,Devlet bize yardımcı olsa, hayvanları çoğaltacağız Allah'ın izniyle."dedi.

Genç çiftçilerden  Kızı Mekkiye Övet adına hayvanları almaya geldiğini  belirten 45 yaşındaki Naif Dayan,Devletin bize verdiği bu destekleri için önce teşekkür etmek istiyorum.Bizim başka imkanlarımız olmadığı için hayvancılıkla uğraşıyoruz.Geçimimiz  hayvancılıktır,Allah Devletimizden razı olsun. "dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2018, 17:07

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER