Derik'te 4006 TUBİTAK Bilim Fuarı açıldı

Derik İlçesi'nde Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından ortaklaşa yürütülen "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı"açıldı

Derik'te  4006  TUBİTAK Bilim Fuarı açıldı
 Fuar hakkında konuşan proje koordinatörü   Bilişim  ve Teknoloji öğretmeni Murat Denli,3 farklı branşta çalışmalarını sergilediklerini söyledi.Proje çalışmasında  40 öğrencinin görev aldığını belirten Denli,şöyle konuştu:Bu Proje çalışması okulumuzda 4'üncü kez gerçekleştiriliyor. "4006  TÜBİTAK Bilim Fuarı" kapsamında toplam 3farklı branşta çalışmalarımızı sergiliyoruz.Proje çalışmasında toplamda 40 öğrencimiz görev aldı.Araştırmanın yapılması,Geliştirmenin sağlanması  ve Tasarlamanın tanıtımı Titreşimli yastık,uyandıran bebek,akıllı bebek siztemi,engelsiz araba,otomatik slsnan beşik,ev yapımı klima,hırsız savar güvenlik sistemi,trivia crack,eurry reud leado to name,anlam terazisi,burası Türkiye mi,görünmeyen canlılar,geleneksel oyunlar,camiinin bölümleri,pick teorisi,hanayi kulisi,Orhun kitabelerini tanıyorum,kültür köyü,güneş sistemi modeliher madde ışığı geçirir mi? gibi hezırladıklarımız tanıtımı üzerinde etkilerini sosyal yönden de farklılık oluşturacak çok yönlü proje çalışmaları yapıldı."dedi.

Okul Müdürü Murat Özyıldız'Bilim fuarlarının öğrenmeye istekli,merak eden araştırmacı,bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağladığını 'belirterek,"Bilim fuarlarının bir çok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişinin fark edilmesini sağlar.Emek veren öğrenciler  ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum"dedi.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nın açılışına  Derik Kaymakamı Hakan Kafkas,İlçe Milli Eğitim  Şube Müdürleri,Kurum Amirleri  ve davetliler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2019, 09:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER