Derik'te 15 Temmuz şehidi kabri başında anıldı

Derik ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 3'üncü yıl dönümünde, darbe girişimi sırasında şehit olan işçi Mahmut Eşit, kabri başında anıldı.

Derik'te 15 Temmuz şehidi kabri başında anıldı
 Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ) mensuplarının 3 yıl önce İstanbul'da şehit ettiği Mardin İli Derik Nüfusuna kayıtlı 6 çocuk babası,42 yaşındaki Mahmut Eşit mezarı,İlçe Kaymakamı Hakan Kafkas,İlçe Jandarma Komutanı Seçkin Karadağ,İlçe Emniyet Müdürü Tarık Ziya Turan,İlçe Müftüsü Talip Boynukara,Belediye Başkan vekili Hatip Durmaz,Sivil Toplum Kurum Temsilcileri ile yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

İstanbul'da bir lokantada çalıştığı esnada darbe girişimine tepki göstermek için çıktığı sokakta darbeci askerler tarafından şehit edilen 6 çocuk babası Mahmut Eşit, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 3'üncü yıl dönümünde kabri başında anıldı. Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, İlçe Jandarma Komutanı Seçkin Karadağ,İlçe Emniyet Müdürü Tarık Ziya Turan, Ak Parti Derik İlçe Başkanı Süleyman Karahan,İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdullah Osmanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman,İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Dursun, Sivil Toplum Kurum Temsilcileri ve şehidin yakınları ile çok sayıda kişi şehidin kabrine karanfil bırakarak, dua okudu.

Mezarlık ziyaretinin ardından şehitleri anma programı Tacar Kardeşler Camii'nde devam etti. Şehitler için camide Kur'an-ı Kerim ve mevlit okutuldu. Mehmet Ayaydın İlkokul bahçesinde şehitler anısına fidanlar dikildi ,Mehmet Ayaydın İlkokulunda 15 Temmuz şehitleri anısına resim sergi düzenlendi. Etkinlik kapsamında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananlar öğretmenevinde yapılan programda Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin açıklamalar yapıldı,şiirler okundu ve 15 Temmuz gecesinde yaşananlar sinevizyon sunumu yapıldı.15 Temmuz Demokrasi nöbeti,Prof.Dr.Aydın Ayaydın Öğretmenevi bahçesinde devam ediliyor..

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2019, 13:50

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER