Derik'li öğrenciler Karadeniz turunda

Derik İlçesi'nde LGS (Liseye Geçiş Sınavı)'da başarılı olan 35 öğrenciye ödül olarak, 3 günlük Karadeniz turu hediye edildi.

Derik'li öğrenciler Karadeniz turunda
 Derik İlçesi'nde ilk defa 2017-2018 eğitim-öğretim yılında LGS'nda giren 54 öğrencinin en iyi Fen Lisesi ve Anadolu lisesi  okullara yerleşmesi üzerine,Derik Kaymakamlığı ve Derik  Belediye Başkanlığı,öğrencilerin başarılarını artırmak için örnek bir davranış sergileyerek,54 Öğrenciden 19 öğrenci çalışmaya gittiklerinden,35 Öğrenciye ödül olarak, 3 günlük Karadeniz  gezi turuna  götürüldü.

Erzincan İli, Derik Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas'ın memleketine götürülen öğrenciler Karadeniz turuna giden  öğrenciler,Kafkas tarafından karşılandı.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas talimatları doğrultusunda Derik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen gezi,şehirlerarası bir otobüs ile 35 öğrenci  Milli EğitimŞuba Müdürü Sulhaddin Bahtiyaroğlu ve Derik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürvekili Halim Göven eşliğinde  Erzincan İli'ne gönderilen öğrencler,Derik Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas tarafından Erzincan  Belediye Başkanı  Cemalettin Başsoy  ziyaret edildi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'a İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvelkili Hakan Kafkas tarafından 'kardeş Belediyecilik kapsamında İlçelerine 'Cankardeş Parkı'nı yaparak,çocukları sevindirmelerinden dolayı Belediye Başkanı şahsıznda tüm Erzincan'lı hemşehrilerine teşekkür ettiklerini"ifade ederek Erzincan Belediye Başkanı'na Derik Belediyesi logolu paket hediye etti.

Gezi nedeniyle öğrencilere eşlik eden Milli Eğitim Şube Müdürü Sulhaddin Bahtiyaroğlu, Derik İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü'nde çalışıyorum. LGS'da Fen Lisesi ve Anadolu Lisesini kazanan öğrencilerimizi Karadeniz gezisine götürüyoruz.Bu geziyi bize hazırlayan Derik Kaymakamlığı ve Derik Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürvekili Halim Göven'e teşekkür ederiz.İyi bir motivasyon oldu.Hayırlısıyla Üniversite sınavlarına gitiklerinde,İnşallah ve Allah'ın izniyle iyi üniversiteler yerleşir"dedi.

Karadeniz Turu kapsamında Öğrenciler Gümüşhane İli Torul İlçesini de gezerek,Torul Cam terasını izleme kayfini yaşadılar.

Gezi süresince kendileriyle ilgilenen,Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'a, Gümüşhane İli Torul İlçesi Kaymakamı Furkan Berder ile Torul Belediye Başkanı Nidai Köroğlu'na teşekkür ettiklerini belirten öğrenciler mutlu olduklarını"ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2018, 23:36

Emrullah Derik

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER