Derik'li Çocukların son havuz günü,keyifli geçti

Havaların ısınmasıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle yapılan yüzme havuzu son gün keyifli geçti.

Derik'li Çocukların son havuz günü,keyifli geçti
 Derik İlçesi'nde sıcakların artmasıyla beraber Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Derik Belediyesi'nin Kale  Mahallesi Prof.Dr.Aydın Ayaydın Caddesi'nde bulunan Mehmet Aydın İlkokulu bahçesinde kurulan 14 metre uzunluğunda,7 metre genişliğinde ve 1 metre 20 santim derinliğindeki yapmış olduğu portatif yüzme havuzu antrenörlerin eşliğinde 2 aylık çocukların eğitimlerini almalarından sonra bu gün son gün olarak  yaklaşık 500 öğrenci  havuzdan akşama kadar çıkmadılar.Bu sevinçlerine ortak olan Derik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürvekili Halim Göven çocukları yalnız bırakmayarak,hem şapka dağıttı,hem de dondurma yedirdi.

Havuza yüzmek için gelen 8'inci sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Songül Çelik," Ben hayatımda yüzmeyi bilmiyordum.Kim bu havuzu yapmış sa Allah onlardan razı olsun. Öğrenciyiz,nasıl yüzeceğiz  bilmiyordum.Bu gün son gün çok mutluyuz,havuz sayesinde yüzmeyi de öğrendik "dedi.

Derik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürvekili Halim Göven,"Kaymakamımız ve Belediye Başkanvekilimiz Hakan Kafkas'ın talimatlarıyla 2 ay önce yapmış olduğumuz havuza öğrencilerimiz, tatillerini iyi geçirsinler, yüzmeyi öğrensinler diye,servis tutarak kırsal mahallelerimizden öğrencilerimizi Derik İlçe Merkezi'ndeki havuzumuza getirip böyle bir çalışma başlattık. Geçne sene 500 kadar öğrenci bu havuzdan yararlanırken,bu sene 2 bin 400 kız ve erkek  öğrenci havuzumuzdan yararlanmış oldu.Öğrencilerimizn bu mutluluğunu gördükçe bizde mutlu olduk"dedi

Çocuklara yüzmeyi öğreten antrenör yüzme Antrenörü  Serdar Özer '2 bin 400 öğrenciye yüzmeyi öğrettik.Bu gün havuzun son günü, bundan bizde mutluyuz,onlarda mutlular,bir gün tatile bir yerlere gittiklerinde yüzebilirler.Bizde sevinçliyiz,öğrenenler de memnun"dedi.

 

Havuza yüzmek için gelen 4 ünci sınıf öğrencisi 10 yaşındaki  Ali Demir, "Ben hayatımda yüzmeyi bilmiyordum.Bu havuz sayesinde yüzmeyi öğrendim.Bu havuz sürekli olsun istiyoruz.Kim bu havuzu yapmış ise, Allah onlardan razı olsun. "dedi

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2018, 22:25

Emrullah Derik

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER