banner113

DERİK TE DOKTORA SALDIRI

Derik Devlet Hasteanesinde Dahiliye Uzmanı Saldırıya Uğradı

DERİK TE DOKTORA SALDIRI
Mardin’in Derik ilçesi’nde Devlet hastanesine kaynanasını dahiliye servisine yatırıldığı öğrenilen Ramazan Yesin(34) adlı hasta yakını ilçede 3 aydır 9 Eylül üniversitesi Tıp fakültesinden ilçeye tayin edilen Dahiliye uzmanı Dr. Serdar Yılmaz’ı darp etti.

Bu gün saat: 14:00 sularında poliklinikten hastanenin 2. katına servisteki hastasını muayene etmeye çıkan Dr. Serdar Yılmaz serviste bulunan hasta yakınlarının boşaltmasını istemesine tepki gösteren hasta yakını Ramazan Yesin adlı şahıs doktora yumruk atması üzerine personeller tarafından saldırıyı yapana tepki göstererek polis çağrılması üzerine ifadesi alınmak üzere Derik Emniyet amirliğine götürüldü.

Kafasının arka kısmında darbe alan doktor Serdar Yılmaz doktor arkadaşları tarafından müdahalede bulunuldu.

Dahiliye Uzmanı Dr.Serdar Yılmaz”Derik Devlet Hastanesine 3 aydır görev yapmaktayım.Şimdiye kadar hiç öyle bir olumsuzluk veya saldırıya uğramadım.Vizite çıktığım serviste vizite esnasında odanın boşaltılmasını istedim.Hastalarımdan bir tanesinin yakını olduğunu sonradan öğrendiğim kişi ilk başta ben çıkmayacağım yüksek sesle itiraz etti.Ben de “Sizi tanımıyorum,viziteme devam ediyorum”dedim.Tabii ki o esnada ben  yürürken  kapının arka kısmında yumruk saladı,orada bir arbede oldu,arkadaşlar araya girmeye çalışırken,ikinci yumruğu sol kulağımın arka kısmına darbe aldı,zaten şişlikte gelişti.Bu arada sözlü küfürler devam etti.Ondan sonra Emniyete ve savcılığa şikayet ettik.5 Senelik hekim olarak meslek  hayatımda ilk defa böyle bir olayla karşılaştım.”dedi

Savcılığına suç duyurusu üzerine savcılık olaya el koyduğu saldırıyı yapan kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Olaya tepki gösteren Derik Devlet Hastanesi Baştabibi Mahir Kılıç ”Saygıdeğer hocamıza yapılan bu şiddetli olayı tüm bedenime kınıyorum.Hocamızın tüm içtenliğiyle,tüm özverisiyle çalıştığını biliyoruz.Bu güne kadar hastanemizde böyle bir olay yaşanmadı.Böyle bir olayın böyle bir hocamızın başına gelmesi çok özücü,gecesini ,gündüzüne katan bir ünsana bu yapılmaz.İnsanlık adına utanç verici.Bu tür şahısların gerekli adli makamlar  tarafından cezalandırılmasını diliyorum,sonuna kadar kınıyorum.umarım bir daha böyle bir olay yaşanmaz “dedi.

MARDİN TİME

EMRULLAH KARAKAŞ

DERİK TEMSİLCİLİĞİ

 

DERİK TEMSİLCİLİĞİ

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2014, 10:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER