Derik te 530 Öğrenci aynı anda Öğretmenleriyle 1 saat kitap okudu

Derik İlçesi Bahçelievler Mahallesinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 530 öğrencileri öğretmenleriyle okul bahçesinde 1 saat kitap okudu.

Derik te  530 Öğrenci aynı anda Öğretmenleriyle 1 saat kitap okudu
 Derik'te Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin talebi üzerine okul idaresince okul bahçesinde düzenlenen okuma etkinliğine öğrenci ve öğretmenlerden oluşan  530 kişi katıldı.Okuma etkinliğine sevindiklerini belirten 10'uncu sınıf öğrencilerinden Helin Azlağ,"Bugün okulumuzda okuma etkinliği yapmışız,bütün arkadaşlarla doğanın güzeliğini keşfedip,kitap okumaya başlamışız.İnşallah ilerde arada böyle derslerden çıkıp,kitap okumayı seviyoruz.Herkesin kitap okumasını ve dünyamızı geliştiğini,kitap okudukça hayal gücümüz gelişiyor."dedi.

11'inci sınıf öğrencilerinden Hacı Derin,"Öğretmenlerimizin bize her zaman dışarı çıkarılarak,açık havada,çam ağaçların kokusu altında kitap okutmalarını istiyoruz.Ağaçların altında,açık havada kitap okumak, aklımızı genişletiyor ve daha düşünceli olmamızı sağlıyor."dedi.
Derik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür vekili Şerif Malgir,'okul öğrencilerinin talebi ve okul genel kurulun aldığı bir kararla,havların açık olduğu her gün 1 saat okul bahçesinde öğrencilerle kitap okuma etkinliği düzenleyeceklerini' belirterek,"Öğrencilerimizle beraber okuyoruz,neler okuyoruz diye sorarsanız,insan olabilmek için,öğretebilmek için, sorgulayabilmek için okuyoruz.Bu vesileyle Öğrencilerimizin ufkunu açmak için,kendi ufkumuzu açmak için,çok başarılı bir şekilde yürütüyoruz."dedi.

1 saatlik kitap okuma etkinliğinden     sonra bir araya gelen lise    öğrencileri,hep bir ağızdan "Kitap okumak hayattır"dediler.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2019, 23:35

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER