Derik Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas,Vatandaşın Sorunları Yerinde Dinliyor Ve Çözüm Üretiyor.

İlçe Kaymakamı Ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas Esnaf Ziyaretinin Ardından,Kırsal Mahallelere Ziyaret Gerçekleştirdi.

Derik Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas,Vatandaşın Sorunları Yerinde Dinliyor Ve Çözüm Üretiyor.

Mardin’in Derik İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas,göreve başladığı 9 aylık sürede vatandaşların özlemle bekledikleri hizmete kavuşturmak için başlattığı çalışmalarla Vatandaşlardan takdir topluyor.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas Esnaf ziyaretlerini aralıksız sürdürerek, sorunları yerinde dinliyor ve çözüm üretiyor.

Derik Belediyesi,Kırsal Mahallelere yıllardır götürülemeyen hizmetler kapsamında Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini alarak 15 Mahallede başlattığıAsfaltlama,Kilit Parke döşeme,10 taziye evi yapımı çalışmaları yerinde inceledi. Vatandaşlarla bir araya gelen Kaymakam ve Belediye Başkanvekili Kafkas,İmkanımız ve Zamanımız oldukça,sizleri ziyaret etmektir.Bizlerin görevi sizlere hizmet etmek,İlçemiz için el ele verip,fikir alışverişinde bulunarak sorunlara çözüm üretmektir”dedi.


İlçe’nin Şerefli Mahallesi’ne bağlı Tutuklu mezrasında vefat eden emekli güvenlik korucusu Mehmet Çelik adlı vatandaşın taziyesine katılarak,baş sağlığı dileğindebulunduktan sonra, Akıncılar Mahallesi’ne geçerek Şehit Güvenlik Korucusu Mehmet Sessiz’in ailesini ziyaret etti.Şehit ailenin evin girişini bozuk olduğunu gören Kafkas verdiği talimat ile şehit ailenin evin bahçesi kilit parke taşı ile döşemesi yapıldı.

Şehit ailesi, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas’ın kendilerini ziyaret etmelerinden memnun kaldıklarını” belirtiler.

Kafkas,kırsal Mahalle olan Karataş Mahallesi’nde Kilit Parke taşı çalışmalarını yerinde inceledi.Burada vatandaşlarla bir araya gelen Kafkas’ı mahallleçocukların ilgi odağı oldu.Karataş Mahallesinde çocuklar Kaymakam ve Belediye Başkanvekili’ni yalnız bırakmadılar. Bunun üzerine Kafkas aracında bulundurduğu oyuncak hediyeleri çocuklara kendi elleriyle dağıttı.Çocuklar aldıkları hediyeler ile Kafkas’a teşekkür ettiler.


Karataş Köyü'nde ikamet eden 9 yaşındaki Esmanur Sayın Kaymakam ebimiz bize hediye getirdiği için teşekkür ediyoruz.Kaymakam abimizi çok seviyoruz"dedi

Karataş Köy Muhtarı Veli Dinç,Kırsal Mahallelerde bulundukları için her hangi bir hizmet görmediklerini,Büyükşehir Beledimiz ve Derik Belediyemizin çalışmaları neticesinde hem yollarımız Asfaltlandı,hem de Mahallelerimizin sokak araları Kilit Parketaşı ile döşenmeye başlamasıyla,çamurlu,tozlu yollardan kurtulmuş olduk.Bize yaptıkları hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanvekilimizden ve Derik Belediye Başkanvekilimzden Allah razı olsun."dedi.


Öte yandan Zafer Bayamı kutlamaları ardından Şehit ailelerini de unutmayan Kafkas,15 Temmuz 2016 tarihinde terör örgütü Fetö'cüların darbe girişimi sonucu İstanbul'da şehit olan Mahmut Eşit'in Derik Küçükpınar Mahallesi'nde oturan,Şeker hastalığı nedeniyle her iki gözü görmediğini belirten,67 yaşındaki Barika Eşit'i evinde ziyaret ederek,"Her zaman Devlet olarak Şehit ve Şehit yakınlarının yanında olduklarını, Devletin emaneti olduklarını"belirti.

Şehit Mahmut Eşit'in 67 yaşındaki Annesi Barika Eşit,"Allah Kaymakamımızdan ve Devletimizden Razı olsun.Oğlum Vatanı ve Milleti için Şehit oldu.Oğlum Mahmut şehitlik mertebesine ulaşmasının sevincini yaşıyorum.Allah Devletimize zeval vermesin,Devletimize ve Kaymakamımıza duacıyım"dedi.


Şehit Mahmut Eşit'in annesinin ziyartinden sonra Şehit ailelerinden 1994 yılında PKK terör örgütü ile verdiği mücadelede 1994 yılında Şehit olan İdan Dinç ile 2016 yılında tepebağ mevkiinde içinde askerlerinde bulunduğu minibüsün geçişi esnasında yola tuzaklanan bombanın infilak edilmesi sonucu şehit olan Nuri Dinç ailelerini de ziyaret etti.

Esnaf ziyaretinde bulunan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hakan Kafkas'a duydukları memnuniyeti dile getirerek,yapılan hizmetlerden,Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Yaman'nın desteklerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirtiler.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2017, 15:30

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER