banner113

Derik Kaymakamı Çakır Göreve Başladı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle MARDİN’in Derik İlçe Kaymakamlığı-na atanan Evren Çakır,ilçedeki yeni görevine başladı.

Derik Kaymakamı Çakır Göreve Başladı
Kaymakam Evren Çakır,20 Ağustos 2021 tarih ve 412 sayılı Resmi Ga-zete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Derik İlçe Kay-makamlığı’na atanmıştı.İlçeye gelen Çakır, yeni görevine başladı.
Kaymakam Evren Çakır kimdir?
1987 senesinde Adana’da doğdu. İlköğrenimi Adana Atatürk İlköğretim okulu’nda, ortaöğrenimi Adana Emine Nabi Menemencioğlu Lisesi’nde okuduktan sonra yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü’nde fakülte birincisi olarak tamamladı. Diğer ta-raftan Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünü de ikinci üniversite (açık öğ-retim) olarak bitirdi. Mezuniyetin ardından TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi)’nde eğitim programı kapsamında stajını tamamladı.
Üniversiteyi bitirdikten sonra 2013 yılında Ziraat Bankası’nda İç Kontrol ve Risk Yönetimi Grup Başkanlığı’na bağlı iç kontrolör Yardımcısı olarak meslek hayatına başladı. Ziraat Bankası’nda 14 ay çalıştıktan sonra T.C. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na bağlı Vergi Müfettiş Yardımcısı olarak yaklaşık bir yıl çalıştı. Ardından 2015 yılında T.C. İçişle-ri Bakanlığı bünyesinde Kaymakamlık mesleğine Osmaniye Kaymakam adayı olarak intisap etti. Adaylık sürecinde vilayet stajını Osmaniye Valili-ği’nde, buna müteakiben birinci Kaymakam refikliğini Seyhan Kaymakam-lığı’nda, ikinci Kaymakam refikliğini ise Alaplı Kaymakamlığı’nda tamam-ladı. Daha sonra Ankara’da 4 ay süreli Bakanlık Merkez stajını –Yurtiçi dil kursunu tamamladı. Devamında Kaymakam Vekilliğini Kastamonu Taş-köprü Kaymakamlığında icra etti. Kaymakam Vekilliği stajının bitimiyle bir-likte Yurtdışı stajı kapsamında  İngiltere Leicester Üniversitesinde 4 ay süreli yabancı dil eğitimi gördü. Ankara’da Kaymakamlık kursunu tamam-ladıktan sonra Yozgat İl’i Çekerek Kaymakamı olarak 2 yıl 6 ay, Karaman İli Ayrancı İlçesi’nde görev yapan Çakır,20.08.2021 tarih ve 412 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan kararname ile Derik Kaymakamı olarak atandı. Yeni Kaymakam  evli ve 1 çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2021, 09:10

Furkan

YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdurrahman Duran
Abdurrahman Duran - 2 yıl Önce

Sayın kaymakamımız başarılar dilerim efendim hakkınızi helal edin Allah'a emanet olun karaman il özel idaresi personeli selam ve dua ile Allah sizden razı olsun sizin sayenizde bir işimiz oldu.

SIRADAKİ HABER