Derik İlçesinde İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması düzenlendi

İstiklal Marşı Yıl dönümünde Mardin bölgesinde birinci olmak için yarıştılar

Derik  İlçesinde  İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması düzenlendi
 Derik  İlçesinde  İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması düzenlendi.

Derik İlçesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal marşını güzel okuma yarışması heyecanlı anlara sahne oldu.
 İlçe merkez ve kırsal mahallelerdeki 16 anasınıfı okulu,18 ilkokul,24 Ortaokul,5 Lise okul Öğrencilerinin katıldığı yarışma, Aydın Ayaydın Öğretmenevi konferans salonunda yapıldı.Aydın Ayaydın Öğretmen evi konferans salonunda  düzenlenen yarışma,okul öncesi, ilk ve ortaokullardan 1’er, liselerden ise 2’şer öğrencinin katıldığı yarışmada öğrencilerden bazıları yüksek sesle, bazıları duygulu bir tonda, bazıları da beden dilini kullanarak okudukları İstiklal Marşını 3 kişilik jüri üyesine beğendirmeye çalıştı.
Seçim yapmakta zorlanan jüri üyeleri ise öğrencilerin diksiyon, ezbere okuma, vurgu ve tonlamayla okuma, duraklamalara ve ulamalara uygun okuma, ses tonunu ve nefesini ayarlama, şiir diline uygun okuma, kelimeleri doğru ifade etme, sahne ve konuya hakimiyet kriterlerini göz önüne alarak puan verdiler.
Yarışma sonunda, Okul öncesi öğrencileri arasında Zübeyde Hanım ana sınıfı öğrencisi Amed Emir Göven, İlkokullar arası Mehmet Ayaydın İlkokulu yarışma birincisi  Beril Öztürk,Ortaokullar arası Bozbayır Ortaokulu  yarışma birincisi Mehpare Temelli,Liseler arası yarışma birincisi Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Anadolu Lisesi  öğrencilerinden Zeynep Durmaz  oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere İstiklal Marşının kabul yıl dönümü programı olan 12 Mart 2018 tarihinde Mardin  Bölge genelinde yapılacak olan yarışmaya katılacakları öğrenildi. 

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2018, 00:04

Emrullah Derik

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER