banner113

Derik Devlet Hastanesine İlk Kadın Başhekim Görevine Başladı

Mardin’in Derik ilçe Devlet Hastanesi Başhekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Leyla Demir(34) göreve başladı.

Derik Devlet Hastanesine İlk Kadın Başhekim Görevine Başladı

Mecburi hizmet yasası kapsamında memleketi Mardin’de  göreve başlayan Psikiyatri Uzmanı Leyle Demir  mecburi hizmetin bitiminden sonra, Mardin Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından 35 yataklı Derik Devlet Hastanesi’ne  Başhekim olarak atandı.

Derik Devlet Hastanesi kurulduğu 2006 tarihinden bu yana  ilk defa  kadın Başhekimi’nin göreve başlaması ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.

Yeni göreve başlayan Psikiyatri Uzmanı Leyla Demir,2006 yılında tıp fakültesinden mezun olup,mecburi hizmet kapsamında ilk görev yerinin pratisyen hekim olarak Mardin il Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı  sağlık ocağında başladığını,Mardin Sağlık Müdürlüğünde Şube müdürü olarak görevi sürdürürken,girdiği TUS'ta  Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Uzmanlığını bitirdiğini, Psikiyatri alanından olması sebebiyle İlçe halkıyla sıcak diyalog kurduğunu,halka hizmet için çalışacağını’ belirten Uzman Dr. Leyla Demir,“Mecburi hizmet kapsamında Psikiyatri uzmanı olarak Mardin ve Kızıltepe Devlet Hastanesinde görev yaptım.Derik Devlet Hastanesine Başhekim olarak göreve yeni başlamış  olup, ilçedeki hastalarımıza hizmet etmek için buradayım.Bütün hastanenin eksiklikleri Allah’ın izniyle,inşallah tamamlayacağız,herkese hayırlı olmasını diliyorum.Burada ilk kadın başhekim olmak güzel bir duygu,hekimliğin cinsiyeti yok,kadın-erkek fark etmez,önemli olan güzel bir hizmet vermektir.”dedi.

Kadın Başhekimin göreve başladığını duyan  hasta vatandaşlar,başhekimi ziyaret ederek, rahatsızlıklarını belirtmesi üzerine makamında muayene edildiler.

Başhekim Leyla Demir Başhekimlik makamında hastaların mağdur olmaması için muayene yaptığı görüldü.

“Başhekimin kadın olması kadınlar  bir ayrıcalık ve güzel bir duygu oluşturduğunu” belirten Selma Palamut adlı hasta ” Hastanemizde  Psikiyatri uzmanımız yoktu.Bu durumda ya Mardin  ya da Diyarbakır ili’ne gitmek zorunda kalıyorduk.”dedi.

Emrullah KARAKAŞ

   Mardin Time

Derik Temsilcisi

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2015, 15:37

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER