Derik Belediyesi,Öğrencileri “Geri Dönüşüm“projesine destek veriyor

Derik Belediyesi tarafından kurulan Kadın Dayanışma ve Geliştirme Merkezi' nde İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bilinç oluşturma çalışmalarını başlattı.

Derik Belediyesi,Öğrencileri “Geri Dönüşüm“projesine destek veriyor
 İlçe Merkezi'nde tek özel okul olan Özel Çözüm ortaokulu öğrencileri Derik Belediyesi Kadın Dayanışma ve Geliştirme Merkezi ile ortaklaşa geliştirilen proje  yırtık elbise ile çanta ve süs eşyası olarak kullanılacak duruma tekrar getirilebilir diye öğrencileri atık durumda olan  giysileri geri dönüşüm çalışmaları ile bilinçlendirmek için  başvuruda bulunduğu Derik Belediyesi Kadın Dayanışma ve Geliştirme Merkezi gerekli desteği vermesi üzerine öğrenciler  2 ay boyunca çalışmalarını eğitici ustalar gözetiminde sürdürecekler.

Öğrencilerine eğitim veren Rehberlik öğretmeni olduğunu belirten Şükriye Dora,Öğrencilerimizde geri dönüşüm bilincini geliştirebilmek içi,Derik Belediyesi Kadın Dayanışma ve Geliştirme Merkezi ortaklaşa proje gerçekleştirdik.Atık meteryallerle çeşitli süs eşyalarınıyaparak,el becerilerini geliştirmelerini hedefledik.Kadın Dayanışma ve geliştirme merkezinde çocukların çeşitli çanta  süsleme eşyaları ve bu gibi projeleri hazırlayarak,daha sonra sunuma hazırlayacağız bunları.Kadın Dayanışma Merklezine teşekkürlerimizi sunuyoruz."dedi.

Derik Belediyesi Kadın Dayanışma ve Geliştirme Merkezinde  sorumlu eğitici Ülker Korkmaz,"Öğrencilerimizin geri dönüşüm  projelerine  ilişkin her türlü desteği vermeye hazırız.Öğrencilerimizin bu çalışmalarına gurur duyuyorum.Atık durumda olan meteryalerin bir işe yarayacağı düşüncesini ve bilinçlerini geliştireceğine inanıyorum"dedi.

Geri dönüşüm  çalışmalarında yer alanÖzel Çözüm  okulu 6 sınıf  öğrencilerinden 10 yaşındaki Ayşe Delal Aktaş  "Eskimiş atık ödurumda olan pantolon v.s topluyoruz ve yenileyip tekrar hazır hale getiriyoruz,ihtiyaç sahibi olan insanlara verirken çok sevineceğimizi,bizlere bu bilinci oluşturanlara ayrıca teşekkür ediyoruz"dedi.

Geri dönüşüm  çalışmalarında yer alanÖzel Çözüm  okulu 6 sınıf  öğrencilerinden 13 yaşındaki Songül Mercan"Böyle bir çalışma bizleri mutlu etti. Eski eşyalarımızı çöpe atmıyoruz,uğraşıp yeniliyoruz,kazanımlara uygunolarak tekrar  ya biz ya da ihtiyaç. sahiplerine sunacağız"

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 10:53

Emrullah Derik

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER