banner113

DERİK BELEDİYESİ ESBAŞKANLARI ESNAFLARLA BİR ARAYA GELDİ

Derik Belediyesi yapılan 30 Mart 2014 seçimlerinden bu yana ilk defa ilçedeki esnaflarla bir araya geldi.Belediye Es başkanları esnafların sorunlarını dinledi.

DERİK BELEDİYESİ ESBAŞKANLARI ESNAFLARLA BİR ARAYA GELDİ
Esnaflardan en çok ilçe merkezinde Elektriklerin sık kesilmesi yönünde şikayetleri dikkat çekilirken,bundan sonra ilçe deki sorunlarla nasıl baş edileceği yönünde bilgi alışverişinde bulunuldu.

Derik Belediyesi tarafından,“Sorunlarımızı Halkımızla Çözüyoruz” adıyla  İlçede yürütülen ve yürütülecek olan altyapı, üstyapı, çevre düzenleme, Kültür ve Sosyal çalışmalara halkın katılımını sağlamak ve karar süreçlerine katmak amacıyla yürütülen çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Çalışmalar kapsamında son olarak ilçe esnafıyla bir araya gelindi. DBP Derik İlçe binasında yapılan toplantıya Derik Belediyesi Eşbaşkanları Sabahat Çetinkaya ve Abdülkerim Erdem, Belediye Meclis üyeleri, DBP ve HDP İlçe yöneticileri ile ilçe esnafı katıldı.

Toplantının açılışında ilk konuşmayı Kürtçe  olarak yapan Derik Belediyesi Eşbaşkanı Sabahat Çetinkaya“Seçimlerden hemen sonra yaşanan siyasi yoğunluk nedeniyle halkla yeterince bir araya gelemediklerini belirterek” Belediye yönetimi olarak, halkımızın söz ve karar sahibi olmadığı, kendisini içinde bulmadığı hiçbir çalışmayı eksiksiz yapılmış bir çalışma olarak değerlendirmiyoruz. Bu yüzden yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalarda halkın katılımı olmazsa olmazlarımız arasında yer almaktadır.” dedi.

Eşbaşkan Abdülkerim Erdem ”Belediye tarafından ilçe genelinde yapılan 9 aylık çalışma ve bundan sonra yapılacağını” belirterek ”Tüm çalışmaları halkımızla birlikte ortaklaştırarak, yürütüyoruz. Bundan sonra bu ortaklaşmayı daha da güçlendireceğiz. Özellikle ilçemizin ekonomik gelişimi ve kendi kendine yeten bir toplum yaratmak amacıyla, ilçe esnafımızla ortak çalışma yürüteceğiz.” dedi.

Toplantıya  esnafların büyük bir kısmı katıldığı gözlenirken,Esnaflar tarafından yapılan öneri ve eleştiriler  Derik Belediyesi Esbaşkanları  tarafından not alındığı görüldü.

Emrullah Karakaş 

Mardin Time

Derik Temsilciliği

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2015, 13:23

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER