banner113

ANKARA’DAKİ BOMBALI SALDIRI DERİK'TE PROTESTO EDİLDİ.

Derik ilçesi' nde de, Ankara’da Barış mitingine yönelik yapılan bombalı saldırı ve katliam, yüzlerce yurttaşın katılımıyla düzenlenen bir yürüyüşle protesto edildi.

ANKARA’DAKİ BOMBALI SALDIRI DERİK'TE  PROTESTO EDİLDİ.
Derik ilçesinde, Ankara’da Barış mitingine yönelik yapılan bombalı saldırı  sonucu 128  kişinin yaşamını yitirmesi ile yüzlerce kişinin yaralanması olayını gerçekleştirenleri  kınamak  için düzenlenen bir yürüyüşle  protesto edildi. Eylem nedeniyle DBP Derik İlçe binasında bir araya gelen yüzlerce  vatandaş , buradan Cumhuriyet Meydanı’na kadar,”Şehitler  ölmez”,”Katil Erdoğan” ve “Baskılar Bizi Yıldıramaz” sloganlarıyla yürüdü.

Güvenlik güçlerinin herhangi bir olayın meydana gelmemesi için Ak Parti ilçe Başkanlığı binası ile Kaymakamlık konutu önünde önlem aldığı görülürken,Derik Belediyesi Binasına da Siyah bir bez  asıldığı görüldü.

Toplanan grup HDP-DBP binası önünde toplanarak  Kale Mahallesi'ndeki  Cumhuriyet Meydanı’ nına  kadar  sloganlarle yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş ardından asın açıklaması yapıldı.Basın açıklamasını yapan DBP Derik İlçe Başkanı M. Şerif Kıran "Katliamı gerçekleştirenleri ve amaçlarını bildiklerini" belirterek,”Katilleri  18 Mayıs’ta Adana ve Mersin’deki, 5 Haziran’da Diyarbakır’daki, 20 Temmuz’da Suruç’taki patlamalardan tanıyoruz. Bu katliamlarla, diktatörlüğe direnen halkımızın iradesini kırmayı hedefliyorlar. Bu anlamda bizi yıldırmaya ve sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz! Asla korkmayacağız, yılmayacağız. Döktüğünüz kanda boğulacaksınız.” dedi.

Açıklamanın ardından Ankara da yaşamlarını yitirenlerin anısına 5 dakikalık  oturma eylemi gerçekleştirildi.

Basın açıklamasının ardından  grup sloganlar eşliğinde HDP-DBP parti binasına kadar yürüyüşlerini olaysız bir şekilde tamamladılar.

Mardintime

Emrullah Karakaş

Derik Temsilciliği

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 06:22

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER