banner113

27 YILLIK OTOBÜSE VEDA,YENİ OTOBÜSE MERHABA!..

ÇEYREK ASIRLIK (27 SENELLİK) HİZMET ARACINA VEDA YENİ HİZMET ARACINA MERHABA…HEM TÜRKÇE HEM DE KÜRTÇE YAZISIYLA. Belediye Başkan Vekili Doğan Özbahçeci ”Çalışan bir insan 25 yıl sonra emekli olmasına rağmen, eski otobüsümüz 27 yıl aralıksız çalışmıştır.”dedi.

27 YILLIK OTOBÜSE VEDA,YENİ OTOBÜSE MERHABA!..
Derik Belediyesi araç parkını genişletmek ve toplu taşımada halka daha kaliteli hizmet sunmak amacıyla yürütmüş olduğu çalışmalar kapsamında son olarak, Diyarbakır- Derik arasında yolcu taşımacılığı yapacak olan 2013 model otobüs ve yol süpürme aracı satın aldı.
Belediye Başkan vekili Doğan Özbahçeci”Derik Belediyesi BDP olarak göreve geldiği 2009 yılından bu yana, halka daha kaliteli hizmet sunmak, yıllarca yeni araç alımı yapılmaması nedeniyle hurdaya dönen araçları değiştirmek ve belediyenin ihtiyaç duyduğu yeni araç alımını gerçekleştirmek amacıyla yürütmüş olduğu çalışmaları sürdürdürdüğünü,. Bu çalışmalar kapsamında şimdiye kadar 1 adet kazıcı- yükleyici kepçe, 1 adet Isuzu mpr sıkıştırmalı çöp aracı, 1 adet L 200 Mıtsubıshi pikap, 1 adet 90 PS ford Transit Connet araç alımını gerçekleştirdiğini,Belediye son olarak yıllardır Diyarbakır- Derik arasında yolcu taşımacılığı yapan 1985 model Mercedes Benz marka otobüsü değiştirerek, yerine 2013 model otokar doruk marka 39+1 otobüs ve yol süpürme aracı alımını gerçekleştirdiklerini” belirten Özbahçeci”2009 yılında göreve geldiğimizde belediyeye ait kullanılabilecek durumda olan tek bir aracın dahi yoktu.O dönemde 2 seneye yakındır tutuklu bulunan Derik Belediye Başkanımız Çağlar Demirel’in makam aracını BDP’li çevre belediyelerden görevlendirme yoluyla temin edilmiştir., 2009 yılından bu yana yapılan çalışmalar sonucu araç eksikliklerimiz halen devam etmekle birlikte önemli oranda çözüldüğünü söyleyebilirim.Değiştirmiş olduğumuz otobüs 1985 model. otobüs 27 yıldır Diyarbakır- Derik arasında yolcu taşımacılığı yapıyor. Bir çalışan dahi yaklaşık 25 yıl çalıştıktan sonra emekli olabilirken, bu otobüsün 27 yıl aralıksız bir şekilde çalışması birçok sıkıntıya neden oluyordu. Tüm bu sıkıntılara rağmen piyasadaki araçlardan çok daha ucuz fiyata seyahat imkânı verdiği için halkımız bu araçla yolculuk yapmak zorunda kalıyordu.belirtmeden sonra”Özbahçeci Kurdeleyi kesmeden önce Kürtçe yaptığı konuşmada “Halkımızın istemleri doğrultusunda bu aracın alınması sağlanmıştır.Bu aracın alınmasıyla birlikte halkımız hem kaliteli ve sağlıklı seyahat etme imkânına kavuşacak, hem de bizler kar amacıyla değil, halka hizmet amacıyla taşımacılık yaptığımız için fiyat artırımına gitmeyerek,mevcut ücret üzerinden halkımıza hizmet sunacağız.Buna inanıyorum ki yaptığımız bu hizmet barışa vesile olur.Halkımızın Belediyesine sahip çıkarak desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum ” diyerek. Belediye encümenleri ve ilçe halkının yoğun olarak hazır bulunduğu belediye binasının önünde kurdeleyi keserek hizmete soktu.

Yeni Belediye otobüsünün Derik-Diyarbakır yolcu taşıma hizmetinin başlatılmasını sevinçle karşıladığını belirten Ahmet Başdaş adındaki vatandaş” yaklaşık 1 aydır Belediye otobüsü hizmet vermiyordu.Biz mağdur oluyorduk.Derik Diyarbakır yolcu taşıma ücreti minibüslerde fazla idi.Hastayım ve hafta da en az bir.iki gün Diyarbakır’a Üroloji doktoruna gidip geliyorum.Bundan memnuniyet duyuyoruz.Hizmet kalitesinin yükseltilmesi hepimizin faydasınadır.Belediyemiz canla başla hizmet ediyor.Derik-Kızıltepe arası yolcu taşıma otobüsü de olsa idi daha da iyi olurdu.”dedi.

Emrullah KARAKAŞ

MARDİN TİME

DERİK TEMSİLCİLİĞİ

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2013, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER