Yaşlı kadının organları 3 kişiye umut oldu

Mardin’de tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen yaşlı kadının bağışlanan organları, 3 kişiye umut oldu.

Yaşlı kadının organları 3 kişiye umut oldu

Mardin’de beyin ölümü gerçekleşen 78 yaşındaki N.E’nin karaciğer ve 2 böbreği, ailesinin onay vermesi üzerine ambulans uçakla Antalya ve Malatya’ya götürülerek, burada organ bekleyen 3 hastaya nakledildi.

Mardin’de 28 Şubat’ta aracın çarptığı N.E (78), ağır yaralanmıştı. Kentteki özel bir hastaneye kaldırılan N.E, yoğum bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen yaşlı kadının ailesi, organlarını bağışlamaya karar verdi.

Diyarbakır’dan Mardin’e gelen nakil ekibi, yaklaşık 3 saat süren operasyonla bağışlanan karaciğer ve 2 böbreği aldı.

Alınan 2 böbrek Malatya’da bulunan iki hastaya, karaciğer de Antalya’da bulunan bir hastaya verilmek üzere ambulans uçakla gönderildi.

Hastane yönetimi, N.E’nin organların Antalya ve Malatya'ya başarılı bir şekilde naklinin yapıldığını ifade etti.

Acılı aileye göstermiş oldukları erdemli davranıştan ötürü teşekkür eden Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Saffet Yavuz, “Bağışlanan organlar ihtiyacı olan 3 hastaya ikinci bir hayat verecek. Bu noktada aile çok önemli bir karar aldı. Çünkü Türkiye genelinde organ bağışı bekleyen binlerce kişi var.” dedi ve merhuma Allah’tan rahmet diledi.

Türkiye’de organ nakli konusunda da önemli bir gelişmenin kat edildiğini belirten Yavuz, “Tabi tek eksiğimiz verici problemi. İnşallah bu anlamda düzenlediğimiz kampanyalarla bu verici oranlarımızı artıracağız. Bu ailenin gösterdiği erdemli davranıştan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Sağlık Müdürlüğü olarak organ nakli farkındalığını artırmak, bu işin önemini kavratmak ve organ bağışını artırmak için çalışmalarımız devam ediyor.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2018, 00:02

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER