banner113

Tarihi Dokuya Uygun Sokak Çalışmaları Yapılacak

Mardin’in merkez Artuklu ilçesinde tarihi yapılara uygun dar sokaklarda yapılacak olan yol ve onarım çalışmalarını denetleyen Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, tarihi dokuya uygun yol ve sokak çalışmaları başlattıklarını söyledi.

Tarihi Dokuya Uygun Sokak Çalışmaları Yapılacak

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, Eş Başkan Vekili Mahmut Bingül, Eş Başkan yardımcıları Mehmet Hadi Baran ve İsmet Birlik ile Fen İşleri ve Zabıta Birimi müdürlükleriyle birlikte Artuklu ilçesinde yer alan Cumhuriyet Meydanı’nın hemen aşağısında bulunan İnekler Çarşısı olarak bilinen Pazar yeri incelemelerde bulundu. Pazar yerinden geçen caddede yapılacak olan yeni yol düzenlemesi için hem esnaflarla görüşen hem de yerinde incelemelerde bulunan Bozan, cadde düzenlemesi hakkında Fen İşleri Müdürü İsmail Uğurlu’dan bilgi aldı. Daha sonra cadde üzerinde bulunan esnaflarla birebir ilgilenen Bozan, esnafları tek tek ziyaret ederek, yaşadıkları sorunları dinleyerek not aldı. Bozan ve beraberindeki belediye ekipleri, daha sonra tarihi Mardin caddelerinden Yeniyol Caddesi’ne kadar yürüdü. Yol boyunca karşılaştığı yurttaşlardan yoğun ilgi gören Bozan, Ulu Cami’nin avlusuna da giderek, hem camiyi ziyeret edenler hem de ibadetlerini gerçekleştiren yurttaşlarla selamlaştı.  

 

Bozan ve belediye ekipleri, Mardin’in tarihi ve dar sokaklarından geçerek, hem temizlik hem de caddelerde yaşanan eksikliklerinde yerinde tespit etti. Yol güzergahında kapalı olan eski Mardin Hamamı’na da uğrayan Bozan, belediye ekipleriyle incelemelerini sürdürdü. Bozan, Mardin’in en eski hamamının tekrar hizmete açılması için gereken çalışmaları yapacaklarını belirtti. Bozan, Cumhuriyet Meydanı’ndan birçok sokaktan geçerek Yeniyol Caddesi’ne gelerek, burada da kendisini bekleyen yurttaşlarla uzun süre sohbet etti.

 

Moloz yığını kaldırıldı, çocuklara oyun alana açıldı

 

Bozan ve beraberindeki belediye ekipleri, daha sonra Çabuk Mahallesi’ne geçerek, daha önce moloz yığını olan Kırkız mevkinde incelemelerde bulundu. Boş bir alan üzerinden kaldırılan molozların yerine serpilen mucurları denetleyen Bozan, mahallede yaşayan yurttaşların moloz yığınlarının kaldırılmasından sonra adeta nefes aldığını söyleyerek, halkın en doğal yaşam hakkı olan alanları açtıklarını ve toplumcu belediyeciliği halkla birlikte oluşturmak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bozan, Mardin’in dar sokaklarında çocuk alanlarının da yetersiz olmasından dolayı bu tür alanların açılmasında çocukların da oyun alanları haline dönüştüğünü dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 18:02

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER