banner113

Metropolit Özmen: Bütün Ezilmişler İçin Dua Edeceğiz

Saliba Özmen’den eş başkan Bozan’a ziyaret

Metropolit Özmen: Bütün Ezilmişler İçin Dua Edeceğiz

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan’ı ziyaret eden Mardin Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen, Mezopotamya toprağının bir daha acı yaşamaması gerektiğini belirterek, “Bizim silahımız yok ama bizim duamız var. Bütün ezilen halklar için dua edeceğiz” dedi.

 

Mardin ve Diyarbakır Metropoliti Mor Filüksinos Saliba Özmen, 

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan’ı başkanlık makamında ziyaret etti. Özmen’in ziyaretine Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol, Mardin Süryani Temsilcisi Vedi Aydın, Bethnahrin Demokratik Süryani Halk Meclisi Üyesi Odom Coşkun da eşlik etti. Özmen’i kapıda karşılayan Bozan, daha sonra başkanlık makamına geçerek, burada konuklarıyla görüşme gerçekleştirdi. Bozan, özellikle Şengal’de yaşayan Êzidîlerin yaşadıkları dramatik duruma işaret ederek, İŞİD çetesinin Kürt, Türkmen, Süryani katliamlarına şimdi de Êzidî Kürtlerini de eklediğini kaydetti. Bozan, İŞİD çetesinin bu vahşetinin meşrulaştırılmaya dahi çalışıldığına dikkat çekerek, İŞİD çetesinin halklara, inançlara, kadınlara, çocuklara saldırısını devam ettirdiğini belirtti. Bozan, bütün inançların bu çetelere karşı birlik ve dayanışma içerisinde olması gerektiğine belirterek, yaşanan bu dramın bir an önce son bulmasını temenni ettiklerini söyledi. Bozan, daha sonra belediyenin hizmet politikasına dair görüşlerini paylaştı.

 

Görüşme sırasında konuşan Saliba Özmen, Ortadoğu’da herkesin barış ve kardeşlik içinde yaşaması dururken, insanların birbirini boğazlamasının insanlığa yakışmadığını söyledi. Özmen, dili, dini, rengi, etnisitesi ne olursa olsun fark etmediğini kaydederek, “Öyle bir sürece geldik ki, dramatik, acıklı bir süreç. Ama inanıyorum ki önümüz aydınlık olacak. Ortadoğu’da maalesef aydınlığı görmek için kurban vermek lazım. Bu kurban kimi zaman Hıristiyan kimi zaman Êzidî kimi zaman Kürt olmuş. Sanki bu kurbanları vermek zorundaymışız gibi. Bunu yenmek için sevgiye ve dayanışmaya ihtiyacımız var. Çünkü bu topraklar bizim toprağımız. Bu topraklar kutsaldır, değerlidir, mistiktir, tarihidir. Tabi biz sahip çıkmasak kimse sahip çıkmaz. İnşallah bundan sonra birbirimizi öldürmek yerine seveceğiz” dedi.

 

‘Silahımız yok ama duamız var’

 

Özmen, son olarak Mezopotamya topraklarında acıların yaşanmamasını dilediklerini ifade ederek, “Birbirimizi yaşatmalıyız. Bizim silahımız yok bizim duamız var. Özellikle ezilmişler için dua edeceğiz” dedi. Görüşme daha sonra basına kapalı devam etti.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 01:48

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER