banner113

Mardin’de Temizlik Kampanyasının Startı Verildi

Artuklu Belediyesi, “En iyi temizlik kirletmemektir” şiarıyla başlattığı temizlik kampanyasının startını verdi.

Mardin’de Temizlik Kampanyasının Startı Verildi

Mardin merkez Artuklu Belediyesi bünyesinde bulunan Temizlik İşleri ve Zabıta müdürlükleri tarafından temizlik kampanyası başlatıldı. Artuklu Belediyesi Eş Başkanları Emin Irmak ve Sevinç Bozan ile Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, belediye personel ve çalışanlarının katılımı ile kampanyanın startı verildi. “En iyi temizlik kirletmemektir” şiarıyla başlatılacak kampanya Artuklu Belediyesi hizmet binası önünde başlatıldı. Burada bir araya gelen belediye ekipleri, Mardin’in Yenişehir Mahallesi’ndeki cadde ve sokaklarda, temizleme çalışması yaptı. Temizlik kampanyasına katılan eş başkanlar Bozan ve Irmak, belediye çalışanlarıyla birlikte çöpleri toplayarak, başlatılan temizlik kampanyası hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Kampanya kapsamında esnaflara ve yurttaşlara broşürler de dağıtıldı.

 

Kentte bugünden itibaren çöplerin dışarıya çıkarılma saatleri de belirlendi. Yurttaşların, akşam saat 19.00 ile sabah saat 05.00 arasında çöplerini poşetlere koyarak, en yakın çöp konteynırlarına atmaları istenildi. Belirtilen saatler dışında çöplerini çöp poşetlerine ve çöp konteynırlarına bırakmayanlar hakkında cezai işlemde başlatılacağı duyuruldu.

 

Kampanya devam edecek

 

Temizlik kampanyası çevresinde, Artuklu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler İlan Bürosu’ndan yapılacak anonslarla kampanyanın duyurusu yapılacak. Aynı zamanda, kentin tüm apartmanların kapıcıları ile yapılacak toplantılarla da çöplerin dışarı çıkarılma saatleri konusunda bilgilendirilme yapılacak. Kapıcıların yanı sıra apartman yöneticileri, fırıncılar ve lokantalara da kampanya hakkında hazırlanan tebligatlar gönderilecek. Kentte dağıtılması için hazırlanan 20 bin adet Türkçe ve Kürtçe temizlik broşürleri dağıtılacak. Kampanyanın herkese ulaşabilmesi için kentin birçok noktasına pankart, raket ve billboardlar asılacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 18:29

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER