banner113

Mardin’de Ramazan Ayı Etkinlikleri Sürüyor

Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyelerinin düzenlediği Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Semazen Gösterimi büyük ilgi topladı.

Mardin’de Ramazan Ayı Etkinlikleri Sürüyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı ile Artuklu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce hazırlanan Ramazan ayı etkinlikleri Karayolları Parkı’nda devam ediyor. Ramazan ayı boyunca haftanın her Cumartesi günü gerçekleşen etkinliğe yüzlerce yurttaşın yanı sıra Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Amak, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Seyfettin Yavuz da katıldı. Parkın içinde oluşturulan bir alanda yapılan etkinlik Kuran-i Kerim’in okunmasıyla başladı. Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Amak, bu kutsal ayda kısa bir süre önce Rojava’da çok büyük bir katliamın yapıldığını hatırlatarak, “Üstelik kendilerini barış ve hoşgörünün adı olan İslami örgüt olarak tanıtan İŞİD denen bir vahşet örgütü, yüzlerce sivil insanı katletmiştir. Bu vahşeti hepinizin huzurunda bir kez daha lanetliyoruz. Sizlerden de o zülüm edilen halka desteklerinizi ve dualarınızı esirgememenizi diliyoruz. Bu kutsal Ramazan ayının barışa, demokrasi ve huzura vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

Konuşmanın ardından etkinlik, Selam İlahi Grubu’nun sahneye çıkmasıyla birlikte ilahiler seslendirdi. Etkinliğin ilerleyen saatlerinde ise, Semazenler sahneye çıkarak gösterilerini sundu. Büyük ilgi toplayan Semazen Gösterisi gece geç saatlere kadar devam etti. Etkinlik, daha sonra son buldu.  

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2015, 13:03

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdullah
Abdullah - 9 yıl Önce

Kızıltepeyi iyice komünist memleket yaptılar .kızıltepe de de etkinlik isteriz eskiden ne güzel Çadırlar vardı ihtiyaç sahipleri giderdi günden güne bozuyorlar bir de büyükşehir belediyesi

SIRADAKİ HABER