banner113

Mardin’de Kürt Yazar Anısına Ağaç Dikimi

Kırşehir Öğretmen Okulu’ndan mezun olan öğretmenler, Kürt yazar olarak bilinen Seyit Alp anısına 39 yıl aradan sonra Mardin’de ağaç dikimi yaptı.

Mardin’de Kürt Yazar Anısına Ağaç Dikimi

Etkinlikte konuşan Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan, Mardin’in barışın ve kardeşliğin şehri olması itibariyle böyle bir etkinliğin gerçekleşmesini anlamlı bulduklarını kaydetti.

 

 

Kırşehir Öğretmen Okulu’ndan 1974 ile 1975 yılları arasında mezun olan öğretmenler, 39 yıl sonra Mardin’de bir araya geldi. Kırşehir Öğretmen Okulu’nda Edebiyat öğretmenliğini yapan ve Kürt yazar olarak bilinen Seyit Alp anısına Mardin Belediyesi Muammer Güler Evlendirme Dairesi parkında Artuklu Belediyesi’nin katkılarıyla ağaç dikimi gerçekleştirildi. Ağaç dikimi etkinliğine 83 öğretmenin yanı sıra Seyit Alp’in eşi Sevgi Alp ve çocukları Ruken Alp, Artuklu Belediyesi eş başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak ile belediye çalışanları katıldı. Park alanına gelen eş başkanlar Bozan ve Irmak, öğretmenlerle tek tek ilgilendi.

 

Ağaç dikim etkinliği öncesinde öğretmenler adına açıklama yapan Halim İpek, Türkiye ve bölgenin birçok yerinden 39 yıl önce Kırşehir Öğretmen Okulu’ndan mezun olan öğretmenlerle Mardin’de bir araya geldiklerini söyleyerek, edebiyat öğretmenleri ve Kürt yazar Seyit Alp’in anısını yaşatmak için Mardin’de ağaç dikme etkinliği düzenlediklerini belirtti. Mardin’i seçmelerindeki nedeni de anlatan İpek, Mardin’in farklı dinlerin ve kültürlerin birlikte yaşadığı şehir olması itibariyle geldiklerini ifade etti. İpek, Artuklu Belediyesi’ne de teşekkür ederek, kendilerine olanak sağladıklarını ve yardımcı olduklarını kaydetti.

 

Eş başkan Bozan’dan plaket

 

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan ise, 39 yıl önce Kırşehir Öğretmen Okulu’ndan mezun olan öğretmenlerin kentlerinde düzenledikleri etkinliği önemsediklerini ifade ederek, Kürt yazar ve öğretmen Seyit Alp için 39 yıl aradan sonra bir arada bulunmalarının önemine dikkat çekti. Bozan, Mardin’in barışın ve kardeşliğin şehri olması itibariyle böyle bir etkinliğin gerçekleşmesini anlamlı bulduklarını kaydetti. Bozan, Kürt yazar Seyit Alp’in artık Mardin’de de yaşatılacağını sözlerine ekleyerek, Alp’in anısına da sahip çıkacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından Seyit Alp’in fotoğrafının bulunduğu plaket eş başkan Bozan tarafından Seyit Alp’in eşi Sevgi Alp’e takdim edildi.

 

Daha sonra Artuklu Belediyesi eş başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, öğretmenlerle birlikte ağaç dikimi gerçekleştirdi. Parka yaklaşık olarak 70 adet ağaç dikimi yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 13:48

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER