Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ve Artuklu Belediyesi Kardeş Belediye Oldu

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını kaydederken, “Belediyeler arası işbirliğiyle güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ve Artuklu Belediyesi Kardeş Belediye Oldu

Artuklu Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi kardeş belediye oldu. Aralık ayı belediye meclis toplantısında da kabul edilen kardeş belediye maddesinin akabinde başkanlar bazında ilk buluşma gerçekleşti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç Mardin’e gelirken başta Artuklu Belediyesi olmak üzere bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Kayseri belediyecilikte bir marka

Ziyarette bir açıklama yapan Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “Kayseri gibi belediyecilikte marka olan bir belediye ile kardeş şehir olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Tutaşı, “Belediyemiz ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında kurulan kardeşlik bağının ilk somut adımını Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Sayın Memduh Büyükkılıç’ın ziyareti ile atmış olduk. Biz Kayseri’nin başarılı çalışmalarını kendimize örnek alacağız. Öte yandan birlikte yapacağımız projeler ile ilçemizin gelişmesine katkı sunacağız. Bu bağ günden güne daha güçlenecek. Yakın zamanda bizler de Kayseri’ye gideceğiz ve çalışmalar inceleyeceğiz. İnanıyoruz ki Artuklu ve Kayseri arasında kurulan bu bağ vatandaşlarımızın da bağlarının daha da güçlenmesine vesile olacak” ifadesini kullandı.

Medeniyetlere ev sahipliği yapan iki belediye

Medeniyetlerin beşiği olan iki belediyenin ortak paydada buluşmasının önemine vurgu yapan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise, ”Kayseri birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir şehirdir. Artuklu’da binlerce yıl ayakta duran kardeşliğin sembolü olan medeniyetlerin bölgesidir. Böylesine köklü geçmişi olan bölgelerin paylaşacağı ve birlikte yapacağı önemli işler vardır. Biz kurumlar arası işbirliği ile ortak çalışmaların yanı sıra iki şehrin insanlarını da kaynaştıracağız. Bizleri ağırladıkları için Artuklu Belediye Başkanımız Sayın Abdülkadir Tutaşı olmak üzere Artuklu halkına minnettarız” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde başkanlar ve ekipleri sırasıyla Mardin Valiliği, Kasımiye Medresesi, Deyrulzafaran Manastırı, AK Parti İl Başkanlığı ve Tarihi Mardin’de Birinci Cadde esnaf ve vatandaşlarını ziyaret etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2019, 22:40

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER