banner113

IRMAK: Uzun Yılları Kapsayan Projeler Hazırlıyoruz

Üniversite öğrencilerini makamında ağırlayan Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, uzun yılları kapsayan projeler hazırladıklarını söyledi.

IRMAK: Uzun Yılları Kapsayan Projeler Hazırlıyoruz

Afyon ve Mardin arasında “dostluk köprüsü” kuran üniversite öğrencileri, Artuklu Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Öğrencileri başkanlık makamında ağırlayan Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, öğrencilerle bir süre sohbet etti. “Dostluk köprüsü” kapsamında değerlendirmelerde bulunan Irmak, Türk ve Kürtlerin tarih boyunca birlikte yaşadıklarına vurgu yaparak, şöyle devam etti: “Ancak bizler sürekli bir ayrım ile karşı karşıya kaldık. Türkiye’yi bu ayrım ikiye böldü. 30 yıllık savaşta yaklaşık 100 milyar dolar harcandı. Şayet bu savaşa değil de, Türkiye’de yaşayan insanlara aktarılsaydı, sosyal refah çok üst seviyelerde olurdu.”

 

Irmak, eş başkanlık sisteminin önemine de değinerek, “Türkiye ve dünyada olmayan bir modeli hayata geçirdik. Kadınların eşit temsiliyeti her alanda uygulanıyor. ‘Kadınlar özgürleşmeden toplum özgürleşmez’ şiarıyla her alanda eşitliği temsil ediyoruz. Bizim partimizde eş başkanlık sistemi var. Ve biz bunu sadece partide değil, belediyelerde de uygulamaya koyduk. Belediyelerde böyle bir sistem hiçbir ülkede yok” dedi. Irmak, kentte dair küçük projeler peşinde olmadıklarını da ifade ederek, sadece 5 yıllık projeler üretmediklerini, uzun yılları kapsayacak projeler hazırladıklarını kaydetti.

 

Yapılan sohbetin ardından üniversite öğrencileri, belediye binasından ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 14:17

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER