Irmak: “Günde 3 Vardiya Çöp Toplanıyor“

Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, ilçe genelinde günde 3 vardiya 100 ton çöp toplandığını söyledi.

Irmak: “Günde 3 Vardiya Çöp Toplanıyor“
 Artuklu Belediye Başkanı Emin Irmak, kent genelinde katı atık toplama, atıkların bertaraf edilmesi, yol süpürme çalışmaları ve yol kenarlarına poşetlerle bırakılan çöplere ilişkin açıklama yaptı. Irmak, Mardin Valiliği’nin daha önce “çöp konteynırlarının kaldırılması” ile ilgili yazıyı hatırlatarak, ana geçiş güzergahlarından 1. Cadde, 2. Cadde (Yeniyol), Vali Ozan Caddesi, Yeniyol ve Cezaevi arasındaki yol, Meydanbaşı ve Kabala arasındaki yolda çöp konteynırlarının valiliğin talimatı gereği kaldırıldığını ifade etti. Irmak, çöp konteynırların kaldırılması nedeniyle ilçede ana caddeler üzerinde çöplerin poşetlerin içinde yola bırakıldığını kaydederek, şöyle devam etti:

 

“Mardin’in fiziki koşulları gereği çöplerin toplatılmasında başka yol güzergahlarının bulunmaması nedeniyle çöp yığınları oluşabiliyor. Görüntü kirliliğine de neden olabilecek olan uygulamayla birlikte, çöplerin birikmemesi için belediye olarak gereken önemi ve hassasiyeti gösteriyoruz. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı personellerimiz her gün insan ve çevre sağlığının olumsuz etkileyen atıkların bertaraf edilmesi, katı atık toplama ve yol süpürme gibi daha bir çok çalışmayı olağanüstü bir gayretle sürdürüyor. Mardin’de günde 100 tonu aşan çöp her gün 3 vardiya halinde inanılmaz bir gayret ve fedakarlıkla toplanıyor. Ekiplerimizin çöp toplama çalışmaları kesintisiz devam ediyor.”

 

Irmak, güvenlik gerekçesiyle kaldırılan çöp konteynırları fırsat bilen kimi çevrelerin belediyeyi karalamak istediklerini de sözlerine ekleyerek, “Bizler bu terbiyesiz güruhları biliyoruz. İşleri güçleri insanları karalamak. Hevesleri kursaklarında kalacak. Biz yolumuza devam edeceğiz, şehrimizin daha temiz daha yaşanılır olması için gereken önem ve hassasiyeti göstermeyi sürdüreceğiz” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2016, 18:37

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER