Geleceğe Nefes İçin 160 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Geleceğe Nefes fidan dikimi etkinliğinde 160 bin fidan toprakla buluştu.

Geleceğe Nefes İçin 160 Bin Fidan Toprakla Buluştu
 Vali Yardımcısı Recep Aydın, Artuklu Üniversitesi Ağaçlandırma sahasında düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" etkinliğine katılarak, vatandaşlarla birlikte fidanları toprakla buluşturup, can suyunu verdi.

Etkinliğe Vali Yardımcısı Aydın’ın yanı sıra İl protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve 7’den 70’e onlarca vatandaş katıldı.

Mardin’de geçen yıl 50 farklı lokasyonda toplam 243 bin fidan dikimi yapıldığını hatırlatan Vali Yardımcısı Recep Aydın, “Geçen yıl başlatılan etkinliğimize bu yılda devam ediyoruz. Geçen yıl ilimiz genelinde 50 farklı lokasyonda 243 fidanı toprakla buluşturduk. Bu yılda 17 farklı lokasyonda 116 bin fidan dikimi yapılacak. Yılsonuna kadar 222 bin fidan dikimini gerçekleştireceğiz. Bu etkinlik ülkemizde yeşil alanı artırmak için çok güzel bir yol. Öncellikle bu etkinliği başlatan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah gelecekte ülkemiz ve dünya daha yeşil olacak.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülkemiz genelinde düzenlenen ve ilimizde de vatandaşların duyarlılığı sayesinde geleceğe nefes olmak için kentimiz genelinde 17 dikim sahasında 160 bin toprakla buluştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Recep Aydın fidan dikim alanına geçerek protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte fidanları toprakla buluşturmasının ardından program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2020, 15:40

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER