banner113

Eş Başkan Bozan Ulusal Kıyafetle Toplantıya Başkanlık Etti

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan ve DBP’li meclis üyeleri, Mart ayı meclis toplantısına ulusal kıyafetleriyle katıldı.

Eş Başkan Bozan Ulusal Kıyafetle Toplantıya Başkanlık Etti

Artuklu Belediye Meclisi’nin 2015 Mart ayı toplantısı devam ediyor. Belediyenin meclis toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak ve Sevinç Bozan ile meclis üyeleri katıldı. Meclis toplantısının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü haftasında yapılması nedeniyle Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan ve DBP’li meclis üyeleri, toplantıya ulusal kıyafetleriyle katıldı.  Toplantının açılışını yapan Eş Başkan Bozan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bu hafta yapılan toplantıya ulusal kıyafetleriyle katıldıklarını kaydederek, şimdiden 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladıklarını söyledi.

 

Bozan, yaşamın her alanında kadın ve erkek eşitliğinin esas alınması gerektiğine vurgu yaparak, “Toplumumuzun özgürleşmesi için ilk önce kadınların özgür olması gerekiyor. Biz kadın özgürlüğünü sadece bir güne indirgemiyoruz. Zihniyetlerin değişmesiyle alakalı bir durum. Her platformda da bunu dile getireceğiz. Her 5 yılda bir dünya kadınlarının katılımı ile bir yürüyüş gerçekleştiriliyor. Bu yürüyüş bu sefer Mardin’de yapılacak. 500’ü aşkın kadın değişik ülkelerden bu yürüyüşe katılacak. 7 Mart’ta yapılacak olan bu yürüyüşe herkesin katılmasını bekliyoruz. Yürüyüşün Mardin’de olmasının nedeni ise Kobanê’de YPJ’li kadınların gösterdiği direniş sayesinde oldu. Biz de bu direnişi bir kez daha buradan selamlıyoruz” dedi.

 

Eş Başkan Bozan, daha sonra toplantının Mart ayındaki birleşimini açtı. Tek tek oylamaya sunulan gündem maddeleri oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinden meclis üyesi Kazım Aksoy’un meclis üyelerinden düşürülmesi için yapılan oylama ise salt çoğunluk sağlanmadığı için ertelendi. Maddelerin oylanmasından sonra bugünkü meclis oturumu sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2015, 18:35

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER