Engelli Ve Yatalak Hastalara Havalı Yatak Dağıtıldı

Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak ve Sevinç Bozan, ilçe genelinde engelli ve yatalak hastalara özel üretilen havalı yatak dağıttı.

Engelli Ve Yatalak Hastalara Havalı Yatak Dağıtıldı

Artuklu’da engelli bireylere yönelik yaptığı icraatlarla adını duyuran Artuklu Belediyesi, engellilerin yaşam kalitesini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. “Engellilerin dostu” olarak tanınan Artuklu Belediyesi, engelli ve yatalak hastalar için ürettiği yeni bir proje ile ilçe halkının takdirini toplamaya devam ediyor. Artuklu Belediyesi Eş başkanları Emin Irmak ve Sevinç Bozan, engelli ve yatalak hastaları evlerinde ziyaret ederek, yardıma muhtaç olan bireylere destek verdi. Eş başkanlar, ziyaret ettikleri engelli ve yatalak hastalara, hastanın alt bölümüne hava sirkülasyonu sağlaması, yara oluşumunu engelleyen boru tipi havalı yatak hediye etti.

 

 

Eş başkanlar, engelli ve yatalak hastalar için özel üretilen havalı yatakları dağıtmaya başladıklarını ifade ederek, “Biz sürekli engelli bireylerimizin yanında olduk, bundan sonra da onların sorunlarını çözmek için yanlarında olmaya devam edeceğiz. İlçe genelinde yardıma muhtaç engelli ve yatalak hastaların tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bu doğrultuda daha önce de akülü araba, tekerlekli sandalye ve buna benzer yardımlarımız oldu. Bu bireylerimize yönelik etkinliklerimiz oldu. Bu hafta da zamanımızı sadece engelli yurttaşlarımıza ayırdık. Yardıma muhtaç ailelerime katkıda bulunmak amacıyla engelli ve yatalak olan hastalarımıza özel yapımlı havalı yastıklar dağıttık. Bu yönlü çalışmalarımız devam edecek” dedi.

 

 

Havalı yatak sayesinde engelli ve yatalak hastalar, sırt ve vücut ağrıları da dindirebilecek. Boru tipi havalı yataklar genellikle uzun süreli yatacak engelli ve hareket kabiliyetini yitirmiş yatalak hastalar için özel üretilen, hava sirkülasyonunu sağlayan ve yara oluşumunu engelliyor.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 15:53

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER