banner113

Belediye Engelli Çocuğun Hayalini Gerçekleştirdi

Artuklu Belediyesi, 11 yaşındaki engelli Hüseyin Bulut isimli çocuğa Elektronik Tekerlekli Sandalye verdi.

Belediye Engelli Çocuğun Hayalini Gerçekleştirdi

Artuklu ilçesinde yaşayan ihtiyaç sahibi engelli bireylerin sorunlarını çözüme kavuşturmak için seferber olan Artuklu Belediyesi, engelli bireylerin ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor. Belediye, kent sınırları içerisinde yaşayan ve ihtiyaç sahibi engelli bireylerin talepleri doğrultusunda Engelli Motosikleti ve Elektronik Tekerlekli Sandalyeleri ihtiyaç sahibi engelli bireylere ulaştırıyor. Engelli bireylerinden 11 yaşındaki Hüseyin Bulut isimli engelli çocuk da bugün Elektronik Tekerlekli Sandalyesine kavuştu. Ailesi ile birlikte Artuklu Belediyesi’ne gelen Bulut, Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak ile görüştü. Gerçekleşen görüşmeden sonra Eş Başkan Irmak, engelli Bulut’un hayali olan Elektronik Tekerlekli Sandalyeyi kendisine tahsis etti. Elektronik Tekerlekli Sandalyesi’ne kavuşan engelli çocuk Bulut, büyük bir sevinç yaşadı. Yaşamını biraz daha kolaylaştıracak olan Elektronik Tekerlekli Sandalyesine binen engelli çocuk Bulut, ilk kez bu heyecanı ailesi ve Eş Başkan Irmak ile yaşadı.

 

 

Eş Başkan Irmak, kentlerindeki tüm ihtiyaç sahibi engelli bireylerin yaşadıkları sorunlara çözüm adına her türlü desteği verdiklerini söyleyerek, tespit ettikleri ve kendilerine başvuran engelli bireylerin öncelikli sorunlarından biri olan Elektronik Tekerlekli Sandalye ve Engelli Motosikleti verdiklerini aktardı. Irmak, “Bugün de ihtiyaç sahibi bir engelli çocuğumuza Elektronik Tekerlekli Sandalye verdik. Engelli bireylerin sorunlarını çözdüğümüz için büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Engelli bireylerimiz için belediye olarak her türlü kolaylığı ve desteği vermeye hazırız” dedi.

 

 

Artuklu Belediyesi, engelli erişiminde kolaylık sağlaması ve engellilerin cihazlarını şart etmeleri için kentin Cumhuriyet Meydanı ve Karayolları Parkı’na 2 ayrı Engelli Aracı Şarj İstasyonu kurmuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2016, 16:34

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER