banner113

Artuklu’ya Yeni Bir Park Daha Kazandırıldı

Artuklu Belediyesi, ilçeye 1080 metrekare büyüklüğünde yeni bir modern parkı daha kazandırdı.

Artuklu’ya Yeni Bir Park Daha Kazandırıldı

Kentin yaşam alanlarını belirledikten sonra yeni park alanlarını oluşturan Artuklu Belediyesi, tüm projelerini bir bir yaşama geçiriyor. Artuklu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelinde yaptığı çalışmaları kapsamında, halkın nefes alabilecekleri alanlara verdiği önem gereği ilçeye yeni bir park daha kazandırdı. Belediye, ilçenin 13 Mart Mahallesi’ne bin 80 metrekare büyüklüğünde yeni bir parkı daha kavuşturarak, mahallede gerekli fizibilite çalışmaları yapıldıktan sonra park alanı ile ilgili hazırlanan proje kısa bir süre önce yaşama geçirildi. Projenin tamamlanmasıyla birlikte 13 Mart Mahallesi’ndeki yeni parkın yapımı tamamlanmış oldu.

 

Yeni yapılan parkta, su birikintilerinin oluşmaması için drenaj hattı döşenerek, su deposu için gerekli olan alanda kazı çalışması yapıldı. Park alanında ise, engelli yurttaşların da kolaylıkla kullanabilecekleri zemin hazırlandı. Park alanı içerisinde, modern çocuk oyun grupları, dekoratif taşlardan oluşan zemin döşemesi, modern aydınlatma grupları, oturma birimleri bank ve kamelya, çöp kovaları, çim tesisi, otomatik sulama sistemi, yetişkin bitkisel donatı malzemeleri kullanıldı. Park alanı tamamlandıktan sonra park halkın hizmetine açıldı.

 

İlçedeki mevcut parkların yenilenmesinin sürdüğünü söyleyen Artuklu Belediye Eş Başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, 13 Mart Mahallesi’ne yaptıkları parkı hazır hale getirdiklerini ve çalışmaları tamamladıklarını açıkladı. Eş başkanlar, ilçe genelinde yeni park alanlarını oluşturma çalışmalarının da devam ettiğini aktararak, “Yeni yaptığımız parkımızda artık çocuklarımız ve aileleri artık vakit geçirebilecekler. Artuklu Belediyesi olarak park çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İlçemizin tüm mahallelerini modern parkla donatacağız” diye belirtti.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2016, 11:52

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER