Artuklu’ya 2 Yeni Park Geliyor

Artuklu’nun 13 Mart Mahallesi’nde 6 bin metrekare alan üzerinde çok amaçlı 2 yeni parkın yapımına başlandı.

Artuklu’ya 2 Yeni Park Geliyor
 Park alanında inceleme yapan Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak, yeni parklarla birlikte halka yeni sosyal alanlar açacaklarını söyledi.

 Artuklu Belediyesi’nin büyük yatırımlarından biri olan yeni park yapma projelerini bir bir uyguluyor. Kentin yaşam alanlarını belirledikten sonra, yeni park yapımına başlayan Artuklu Belediyesi, 13 Mart Mahallesi’nde 2 yeni park yapıyor. Biri 3600 metrekare ve diğeri 2400 metrekare alan üzerinde yapılacak olan parklarda, yürüyüş yolları, bitkilendirilmiş çim alanları, amfi ve gösteri sahnesi, çocuk oyun alanları, kent mobilyaları ve aydınlatma elemanları olacak. Ayrıca, iki parktan birinde çok amaçlı spor sahasına da (Basketbol, voleybol, futbol) yer verilecek. Belediyenin iş makinelerinin park alanında düzenleme çalışmasına başladı.

 Yeni park alanlarını denetleyen Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak, 2 yeni parkı daha ilçelerine kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Toplamda 6 bin metrekare alan üzerinde 2 yeni park yapacağız. Çok amaçlı olan parklarımızın içerisinde Amfi ve gösteri sahnesi bulunacak. Yine spor sahaları da olacak. Kısa bir süre sonra parklarımızın açılışını yapacağız. 13 Mart Mahallemizin yanı sıra Artuklu’nun çeşitli mahallelerinde 5 yeni parkın açılışını da halkımıza duyuracağız. Bu parklarımızda çeşitli kültür ve sanat etkinlikleri yapılacak, birçok organizasyonları halkımızın ayağına da götürmüş olacağız. Parklar aynı zamanda halkımızın yeni sosyal alanları olacak” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2015, 00:43

derik47

YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet Kanat
mehmet Kanat - 9 yıl Önce

tabi ki hizmeti onlara yapacaksınız çünkü araplara hizmet yapmasan oy yok.ama kızıltepe halkı e....... hizmete gerek yokk.sürekli̇ kaybetmeye mahkumuz

Mardin
Mardin - 9 yıl Önce

memet Araplar çıkar beklemeden oy vermiyor demekki Kızıltepe halkı çıkar beklemeden oy veriyor herşeyi hak ediyor SAYGI duy E......sensin Belediye Ayrılan çok Sayıda park, çevre yolu kent parkları vs ayrıldı faaliyete girince utanacaksın ....

sultan
sultan - 9 yıl Önce

mehmet beye katılıyorum.yeter artık bu milletin hizmete ihtiyacı yok mu. hali hazır olan hangi parkımızda çocuklara ayrılan oyun alanı varda oynuyor.bütün parkların oyun alanları kırık hiçbiri onarılmıyor(8 mart)

SIRADAKİ HABER