banner113

Artuklu’da Yeni Yapılarda Yeni Dönem Başladı

Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, yeni yapılarda yeşil alan, park ve otoparkı olmayan yapılara yapı ruhsatı verilmeyeceğini söyledi.

Artuklu’da  Yeni Yapılarda Yeni Dönem Başladı

Artuklu Belediyesi, kentin rasgele ve her türlü planlamadan uzak bir biçimde çarpık kente dönüşmesini engellemek amacıyla yeni bir karara vardı. Belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce verilen yapı ruhsatlarında 21624 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Otopark yönetmenliğinin 7. maddesi karara bağlandı. Buna göre yeni yapılara, park, otopark ve yeşilalan bırakmayanlara yapı ruhsatı ve iskan belgesi verilmeyecek.

 

Yeni imar kararını imzalayan Eş Başkan Emin Irmak, seçimlerden önce vaat ettikleri ekolojik yaşam belediyeciliğinin ilk icraatlarını bugünden itibaren yaşama geçirdiklerini ifade ederek, kentin artık yeni bir yüzünün olacağını söyledi. Irmak, aldıkları yeni karar ile kente yapılan yeni yapılarda yeşilalan, park ve otopark alanlarının zorunlu hale getirildiğini dile getirerek, kentleşmeye doğru önemli bir karara vardıklarını belirtti. Irmak, aldıkları yenin karar ile bilinçsiz kentleşmenin önünü de aldıklarını sözlerine ekleyerek, kararın Artuklu’da yaşayan yurttaşlar için hayırlı olmasını temenni ettiğini kaydetti.

 

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2014, 13:38

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER