banner113

Artuklu’da Parklar yenileniyor

Artuklu Belediyesi, mahalle sakinlerinin keyifli bir yaz geçirmeleri için Erdoğan Parkı’nda yenileme çalışmalarını tamamladı

Artuklu’da Parklar yenileniyor

Artuklu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilçe genelinde çalışmalarını arttırdı. Nur Mahallesi’nde bulunan R.T.Erdoğan Parkı’nda çalışmalar yürüten belediye ekipleri, mahalle sakinlerinin keyifli bir yaz geçirmeleri açısından parkta yenileme çalışmasını tamamladı. Çevre düzenlemesi, bakım ve onarım çalışmalarına ağırlık veren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, verdiği bilgilere göre parkın kullanışlı hale getirmek amacıyla, park alanı içerisindeki eksik olan yürüyüş yolları, merdiven ve duvarları yaptı. Belediye ekipleri, park alanı içerisindeki çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

 

“Park alanı içerisindeki süs havuzlarının revizyonu (nozül ve aydınlatma) yapıldı. 15 bin metrekare çim tesisi yenilendi ve yetiştirilen bitkisel donatıları (yapraklı ağaç, çalı formu ve ibreli türler) dikimleri yapıldı. Otomatik sulama sistemi revizyonu yapıldı. Tuvaletlerin arıza ve eksiklikleri tamamlandı

Park alanı içerisindeki oturma grupları (Bank, çatılı piknik masaları, çöp kovaları) değiştirildi. Teraslar arası yeşil Led projektörler ilave edildi. Park alanı içerisindeki aydınlatma gruplarının onanırımı yapıldı.Parkın içerisinde yeni çocuk oyun alanları ve kullanılamaz hale gelen spor aletleri yenileri ile değiştirildi.”

 

Belediye ekipleri, çalışmaların kentin diğer parklarında da devam ettiğini bildirerek, tüm parklara oyun gruplarının yerleştirildiğini ve ağaçlandırmanın yapıldığını aktardı. Belediye ekipleri, parklarda bakım ve onarım çalışmalarının periyodik olarak devam edeceğini de belirtti.

 

Böylelikle hem mahalle çocukları ve vatandaşların kullanımı açısından parktaki aletler zenginleştirilmiş hem de parklar güzel bir görünüme sahip oldu.

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2016, 11:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER