Artuklu’da Online Ortamda Sosyal Bilim Ziyafeti

Mardin Artuklu Üniversitesi,Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı katkılarıyla online olarak düzenlenen “Uluslararası Dil, Düşünce ve Din Bilimleri Kongresi” çok yoğun ilgi gördü.

Artuklu’da Online Ortamda Sosyal Bilim Ziyafeti
 

Online olarak gerçekleştirilen uluslararası kongreye ülkemizin ve dünyanın çeşitli üniversitelerinden katılım gösteren;  dil bilimi, felsefe, tarih, sosyoloji, psikoloji,  antropoloji ve ilahiyat bilimleri alanında uzman yerli ve yabancı 175 bilim adamı, yazar ve akademisyen katkıda bulundu.

 

Sosyal bilimlerin en belirgin üç sahasını oluşturan dil, düşünce ve dinin, varoluşundan itibaren insanlığın temel hususiyetleri olan konuşma, kavrama ve inanmaya tekabül eden disiplinler olduklarını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, düzenlenen bu kongre ile oldukça başarılı pür akademik bir program gerçekleştirildiğini ve  din, dil ve düşünce alanında yapılan  binlerce çalışmaya birbirinden kıymetli ilmi araştırmaların ilave edildiğini aktararak, pandemi sürecinde böylesine zorlu bir çalışmayı yürüten başta MAÜ akademisyenleri olmak üzere tüm ekibe teşekkürlerini iletti.

 

Üç gün boyunca kongrenin önemini ortaya koyan 275 bildirinin sunulduğunu ifade eden  Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Nesim Doru, sosyal bilimler alanında muazzam bir bilgi şöleni yaşandığını belirterek,

kongrenin içeriğini oluşturan dil, düşünce ve din ilimlerinin evrensel boyutuna dikkat çekme amaçlı Türkçe, Arapça, İngilizce, Kürtçe ve Farsça olarak beş  dilde gerçekleştirilensunumların eş güdümlü olarak,  dört ayrı online salonda 3 oturum şeklinde düzenlendiğini ve sunulan tebliğlerin en kısa zamanda kitaplaştırılmasını planlandıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2020, 15:11

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER