banner113

Artuklu’da Engelliler İçin İstasyon Kuruldu

Artuklu ilçesinde engellilerin tekerlekli sandalyelerinin akülerini ücretsiz doldurabilmeleri için Engelli Aracı Şarj İstasyonu kuruldu.

Artuklu’da Engelliler İçin İstasyon Kuruldu

Artuklu Belediyesi, engelli yurttaşların gündelik yaşama entegre olabilmeleri için yeni bir uygulamaya imza attı. Yeni bir sosyal projeyi daha yaşama geçiren belediye, yeni çalışması ile engelli erişiminde kolaylık sağlaması için ilçenin Cumhuriyet Meydanı ve Karayolları Parkı’na iki ayrı Engelli Aracı Şarj İstasyonu yerleştirdi. Artuklu’da kadınlar, gençler, çocuklar, öğrenciler ve toplumun diğer kesimlerine yönelik olarak sosyal projeler üreten belediye, engeliler için elektrikli tekerlekli sandalyelerin şarj edilebileceği şarj istasyonları sayesinde engelli yurttaşların önemli bir sorununu daha çözüme kavuşturdu. Aynı anda 3 araç şarj edebilen cihaz sayesinde engelli yurttaşlar, şarjları bittiğinde evlerine dönmek zorunda kalmayacak. Cihazların yerleştirilmesiyle birlikte hizmet vermeye başlayan Engelli Aracı Şarj İstasyonu, Artuklu’da engelliler için yaşamı daha da kolaylaştırmayı tasarladı.

 

Şarj istasyonu cihazının yerleştirilmesinde Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak, Eş Başkan Yardımcısı Mehmet Hadi Baran ve belediye çalışanları hazır bulundu. Cihazların yerleştirilmesinden sonra bir değerlendirme de bulunan Artuklu Belediye Eş Başkanı Emin Irmak, Artuklu’da yaşamı daha da kolaylaştırmak ve daha güzel kılmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, bugün bunun bir örneğini daha yaşama geçirdiklerini söyledi. Irmak, şarj dolum istasyonu daima kullanıma hazır olacağını belirterek, “Engelliler, dolum istasyonu üzerindeki herhangi bir 3 pilli DC elektrik çıkışını akülü sandalyesine bağladığında akü şarjı başlayacak. Boş olan bir akülü sandalye hızlı bir şekilde şarj dolum istasyonunda 1 saatten daha az bir sürede tamamen şarj edilebilecek. Şarj dolum cihazı ile engellilerin en büyük ihtiyaçlarından biri karşıladık. Artuklu için hizmette engel tanımıyoruz. Sorunları tek tek çözeceğiz. Engelli vatandaşlarımızın evde oturmasını değil aramızda olmasını istiyoruz. Bu istasyon sayımızı, gelen talepler doğrultusunda çoğaltacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2015, 22:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER