banner113

Artuklu’da ‘25 Kasım’ Eğitim Semineri Verilecek

Artuklu Belediyesi, Kasım ayının olağan belediye meclisinin toplantısını gerçekleştirdi.

Artuklu’da ‘25 Kasım’ Eğitim Semineri Verilecek

Artuklu Belediyesi, Kasım ayının olağan belediye meclisinin toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle meclis üyeleri ve belediye personellerine eğitim seminerinin verilmesi kararlaştırıldı.

 Artuklu Belediye Meclisi’nin Ekim ayı Olağan 1. Birleşim Toplantısı belediyenin meclis toplantı salonunda düzenlendi. Toplantıya Artuklu Belediyesi Eş başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak ile meclis üyeleri katıldı. Eş başkanların başkanlığında Kasım ayının ilk haftası boyunca yapılan meclis toplantılarında, İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği’nin üye seçimi, Özel Kalem Müdürlüğü’nün ihtisas komisyonlarının oluşturulması, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün imar planı, DBP Meclis Üyelerinin ihtiyaç fazlası memur ve sürekli işçilerin kamu havuzuna nakil atamaları ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle meclis üyeleri ve belediye personellerine eğitim seminerinin verilmesi gündemleri görüşüldü. Oylamaya sunulan tüm gündem maddeleri tek tek oybirliğiyle kabul edilmesiyle birlikte, belediye bünyesinde 3 yeni komisyon kuruldu. Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Eşitlik Komisyonu olarak belirlenerek, komisyonlara meclis üyeleri atandı.

 Meclis toplantısında konuşan Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Emin Irmak, yeni imar planına ilişkin kısa bir bilgilendirme yaparak, yeni yapılacak konutlarda otopark, çocuk oyun alanı ve bahçesinin olacağını ifade etti. 

 Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan ise, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle yapacakları eğitim seminerine ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunarak, 25 Kasım günü yapacakları eğitim seminerinin belediye meclis üyelerine ve belediyedeki tüp personelleri kapsayacağını söyledi. Bozan, kadına yönelik şiddet konusunda bir zihniyet değişim ve dönüşümün olması gerektiğini belirterek, Türkiye’de halen ortalama günde 5 kadının “namus” adı altında katledildiğini aktardı. Bozan, böyle bir günde yapacakları eğitim seminerinin önemli olacağına inandıklarını ifade etti.

 Yapılan konuşmaların ardından, gündem maddelerinin oylamasından sonra Kasım ayı belediye meclis toplantıları sonlandırıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 14:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER