Artuklu Üniversitesi’nden Online Ortamda Sosyal Bilim Ziyafeti

Mardin Artuklu Üniversitesi,Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı katkılarıyla II. Uluslararası “Dil, Düşünce ve Din Bilimleri” kongresi 24-26 Eylül tarihlerinde13.00 ile 20.00 saatleri arasında online olarak düzenlenecek.

Artuklu Üniversitesi’nden  Online Ortamda Sosyal Bilim Ziyafeti
 

Uluslararası kongreye ülkemizin ve dünyanın çeşitli üniversitelerinden katılım sağlanacağı bilgisini veren  Mardin Artuklu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Nesim Doru,dil bilimi, felsefe, tarih, sosyoloji, antropoloji ve ilahiyat bilimleri alanında uzman yerli ve yabancı 175bilim  insanı, yazar ve akademisyenin katkıda bulunacağını aktardı.

 

Üç gün boyunca kongrenin önemini ortaya koyan 175 bildirinin arz edileceğini ifade eden  Mardin Artuklu Üniversitesi RektörüProf. Dr. İbrahim Özcoşar, düzenlenen bu kongre sayesinde din, dil ve düşünce alanında yapılan  binlerce çalışmaya ek kaynak olacak, spesifik ilmi araştırmaların ortaya konulacağını belirterek, online düzenlenecek olan kongreyi takip edecek olanlara büyük fayda sağlayacağını ifade etti.

 

Özcoşar, kongrenin içeriğini oluşturan dil, düşünce ve din ilimlerinin evrensel boyutuna dikkat çekme amaçlı Türkçe, Arapça, İngilizce, Kürtçe ve Farsça olarak beş  dilde gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

Eş güdümlü olarak,  dört ayrı online salonda 3 oturum şeklinde gerçekleştirilecek olan sempozyumda 175’in üzerinde tebliğ sunulacağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2020, 12:27

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER