Artuklu Üniversitesi Online Sempozyumlara Hız Kesmeden Devam Ediyor

Mardin Artuklu Üniversitesi, Kadim Akademi Vakfı, Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı, İsra Vakfı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin katkılarıyla, Uluslararası 20. Beytülmakdis Akademik Sempozyumu2-3 Ekim tarihlerinde 9.00 ile 21.00 saatleri arasında Online olarak düzenlenecek.

Artuklu Üniversitesi Online Sempozyumlara Hız Kesmeden Devam Ediyor
 

“ArtukBey’den  Selahattin Eyyubi’ye Kudüs” konusunun ele alınacağı, iki gün boyunca Türkçe ve Arapça tebliğlerin online olaraksunulacağı sempozyumun tüm hazırlıkları tamamlandı.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Beytülmakdis sempozyum çalışmalarının yirmi yıl boyunca binlerce katılımcı ile yüz yüze yapıldığını anımsatarak,  sempozyumun bu yıl ilk kez  online olarak düzenleneceğini belirtti.

Mardin'in bir şehir olarak şekillenmesinde büyük katkısı olan Artuklular’ın  daha önce idare ettikleri Kudüs'ten etkilendiklerini ve Mardin’in bütün dünyada Kudüs mimarisi ve ruhunu en çok yaşatan şehir olduğu bilgisini veren Özcoşar, yakın zamanda  akademik işbirliği projeleri yürütmek üzere Kudüs üniversitesi ile ‘Kardeş  Üniversite’ protokolünün imzalandığını veanlaşma imzalandıktan sonra bu doğrultuda gerçekleştirilen ilk faaliyetolduğunu dile getirdi.

Mardin Artuklu Üniversitesi ile Ortadoğu Üniversitelerinden  katılacak olan  bilim insanlarının“ Artukbey’den  Selahattin Eyyubi’ye Kudüs” konusunu ele alan birbirinden değerli çalışmaların tebliğ edileceğini belirten Özcoşar, Kudüs  dostlarının  ve bilim meraklılarının  online sempozyuma  bekledikleriniifade etti.

2 Ekim Cuma günü saat:09.00’ da başlayacak olan ve açılış konuşmalarını:   MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,  ASBÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan,  Mescidi Aksa İmamı ve Eski Kudüs Müftüsü Dr. Şeyh İkrime Sabri ve BeytülMakdis Çalışmaları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Abdülfettah el-Awaisi’nin yapacağı sempozyum; artuklu.edu.tr/canlı, youtube.com/mauniv ve instagram.com/artuklu.universitesi linklerinden canlı olarak takip edilebileceği bilgisi paylaşıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2020, 13:53

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER