Artuklu Belediyesi’nden ‘Ramazan paketi’ atağı

Artuklu Belediyesi eş başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, Artuklu ilçesinde mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Artuklu Belediyesi’nden ‘Ramazan paketi’ atağı

Toplantıda konuşan eş başkanlar, Ramazan ayının yaklaşması üzerine iftar çadırları yerine muhtaç sahibi insanlara “Ramazan paketi” adı altında yaklaşık 3 bin aileye gıda yardımında bulunacaklarını  söyledi.

Artuklu Belediyesi eş başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, Artuklu ilçesinde bulunan 23 mahalle muhtarıyla belediyenin meclis toplantı salonunda toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya eş başkan ve muhtarların yanı sıra Artuklu Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Hadi Baran, Mustafa Çağatay ve İsmet Birtek ile belediye meclis üyesi Hüseyin Doğan katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan eş başkan Irmak, muhtarların sorunlarını dinlemek ve onlarla birlikte hareket etmek için bir araya geldiklerini ifade ederek, “Bizim belediyeyi tek başına yönetmek gibi bir düşüncemiz yok. Bütün muhtarlar da bizim encümenlerimiz gibidir. Bu yüzden muhtarlar, mahallelerine dair öneri ve sıkıntıları bize rapor etmeleri gerekiyor. Muhtarları mahallelerde yetki sahibi yapma gibi bir gayemiz var. Hizmetle ilgili her şeyi rapor halinde belediyemize sunabilirsiniz. Biz de bu konuda hizmetimizi daha iyi yapmış oluruz. Bundan sonraki süreçlerde de, partimiz mahalle meclislerini oluşturacaktır. Bu konuda ortaklaşarak, halka daha verimli bir hizmet sunulmuş olur” dedi.

 ‘Ramazan paketi’ ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak

 Irmak, önlerinde Ramazan ayının olması vesilesiyle şimdiden hazırlıklara başladıklarını da söyleyerek, “Biz iftar çadırını açmayı düşündük; ancak halkımızın her kesimine ulaşma imkanı olamayacağını düşündük. Muhtaç insanların çadırlara gelme olanağı daha zayıftır. Bu nedenle biz ‘Ramazan paketi’ yapma kararı aldık. Direk yiyecek yardımında bulunacağız. Muhtarların tespit edeceği ve bizimde bizzat yerinde göreceğimiz yoksul ve ihtiyaç sahibi ailelere, gıda yardımını sağlayacağız. Yaklaşık olarak 3 bin aileye yardımda bulunmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda Ramazan bayramı öncesinde de giyim yardımını da yapacağız” diye konuştu.

 ‘Herkese eşit ve adil hizmet vereceğiz’

 Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan ise, muhtarlarla ilk toplantılarını yaptıklarını kaydederek, bundan sonraki aşamalarda da tekrar muhtarlarla toplantılar yapacaklarını sözlerine ekledi. Bozan, belediye olarak stratejik planlamalar yaptıklarını aktararak, şöyle devam etti: “Kısa, orta ve uzun vadede yapmak istediğimiz hizmetler var. Bizim parti belediyecilik anlayışımızı herkes biliyor artık. Bizim buradaki politikamız hizmet üzerinedir. Biz halkların sorunlarına, taleplerine cevap olma noktasında herkese eşit, adil hizmet götüreceğiz. Bu bizim temel amacımızdır. Seçildikten sonra artık herkesin belediye başkanı, meclis üyesi oluyorsunuz. Biz muhtarlarımızla koordineli çalışmak istiyoruz. Bu anlamda çok ciddi yoğun bir çalışmamız var.”

 ‘Birinci cadde için proje ürettik’

 Bozan, Mardin’de adeta kangren haline gelen birinci caddede ki trafik sorunu için çalışma başlattıklarını da ifade ederek, “Mardin’in birinci caddesiyle ilgili bir proje ürettik. Bu projeyi de Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile de paylaştık. Bu caddemiz adeta kangren haline gelmiş bir sorun. Biz burada bir çözüm getirirken oradaki hem esnafa hem de yaşayan halka ve turistlere dahi sormak durumundayız. Bu caddemiz için en uygun projeyi yaşama geçireceğiz. Teknik anlamda hazırlıklarımız devam etmektedir” dedi.

  Mahalle muhtarları da, tek tek söz alarak mahallerine yönelik öneri ve isteklerini aktardı.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 10:05

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER