Artuklu Belediyesi’nden Devlet Hastanesinde Corona Tedbirleri

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, corona virüsüne (COVİD19) karşı tedbir almaya devam ettiklerini kaydederken, “Bu kapsamda vatandaşlarımızın sağlığı için devlet hastanemize muayene izole kabini yerleştirdik” ifadesini kullandı.

Artuklu Belediyesi’nden Devlet Hastanesinde Corona Tedbirleri

Artuklu Belediyesi tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü konusunda tedbirlerini arttırarak devam ediyor. Bu noktada ilçede dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdüren birimler, vatandaşların uğrak olarak gittiği noktalarada mobil dezenfektan istasyonları  yerleştirdi. Öte yandan pazar yerlerinde de aktif bir çalışma izleyen Belediye, sokağa çıkma yasağında da vatandaşların ekmek gibi en temel ihtiyaç malzemesini sağlamaları hususunda yardımcı oldu. Artuklu Belediyesi son olarak da hem vatandaşlarımız hem de sağlık çalışanlarımız için  Mardin Devlet Hastanesine muayene izole kabini yerleştirdi.

Ekiplerimiz vatandaşlarımız için sahada

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “Amacımız vatandaşlarımızı ve sağlık çalışanlarımızı virüse karşı korumaktır” dedi. Tutaşı şöyle devam etti: “Maalesef dünyayı etkisi altına alan corona virüsü ülkemizde de etkisini göstermektedir. Ülkemiz bu konuda başarılı bir şekilde mücadelesini sürdürmektedir. Biz de hükümetimizin destekleriyle belediyecilik anlamında ilk günden beri aktif olarak çalışmaktayız. Virüsle mücadele kapsamında ekiplerimiz Artuklu’nun her noktasında ilaçlama yapmış, vatandaşlarımızın yoğun gittiği bölgelerde ise mobil dezenfektan istasyonları yerleştirmiştir. Sosyal mesafe konusunda da yoğun bir mesai yapan ekiplerimiz, sokağa çıkma yasağında da vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yoğun mesai harcamıştır. Belediyemiz virüs konusunda önemli bir tedbiri daha hayata geçirdi”

Hastanemize muayene izole kabini yerleştirdik

Mardin halkının en çok gittiği kuruluşlardan birisi olan Mardin Devlet Hastanesi’nde de tedbir aldıklarını açıklayan Tutaşı, “Hastanemize her gün binlerce hemşehrimiz tedavi olmak için gidiyor. Doğal olarak virüsün en çok görüleceği alanların başında hastanemiz geliyor. Biz hem vatandaşlarımız hem de sağlık çalışanlarımızın bu riski minimum seviyede taşımasını istiyoruz. Bu nedenle hastanemize muayene izole kabinleri koyduk. Bizler bu konuda hassasiyetimizi arttırarak sürdüreceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2020, 01:13

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER