banner113

Artuklu Belediyesi Tüm Bel-Sen ile TİS imzaladı

Artuklu Belediyesi ile Tüm Bel-Sen arasında belediye memurlarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Artuklu Belediyesi Tüm Bel-Sen ile TİS imzaladı

Sözleşmede 21 Mart Newroz Bayramı’nın yanı sıra kadınlar için 8 Mart ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü de idari tatil günleri sayıldı.

 

Artuklu Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında memurları kapsayan TİS imza törenine Artuklu Belediyesi Eş başkanları Emin Irmak ve Sevinç Bozan ile Tüm Bel-Sen Mardin Şube Eş Başkanı İzzettin Karaboğa ile sendika yönetim kurulu üyeleri ve belediye yöneticileri katıldı. Başkanlık makamında yapılan törende, belediye ile Tüm Bel-Sen TİS imzalandı.

 

Sözleşme ne içeriyor?

 

01 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2017 dönemini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi'ne göre, erkek çalışanın kadına yönelik, fiziki, ekonomik, psikolojik, sözlü şiddet uygulandığında, sendikanın toplu sözleşmesinden yararlandığı tüm haklardan ve iş yerinde mobig uygulayanlardan sosyal yardımlardan men edileceğine yer verildi. Sözleşmede, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın çalışanlar ücretli izinli sayılacak. Sözleşmede ayrıca, metres, kuma, berdel, başlık parası, küçük yaştaki kız çocuğunu evlendirme durumunda, sendikanın toplu sözleşmesinden doğan tüm haklardan men edilerek,disiplin suçu işlemiş sayılacak. Sözleşmede, bir diğer ayrıntı da, 21 Mart Newroz Bayramı’nda tüm çalışanlar ücretli izinli sayılacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2016, 12:10

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER