banner113

Artuklu Belediyesi 3 dilde anons yapacak

Artuklu Belediyesi, bir ilke imza atarak Mardin’de yaşayan halklar için 3 dilde anons yapma kararı aldı.

Artuklu Belediyesi 3 dilde anons yapacak

Binlerce uygarlığın beşiği, farklı dinlerin ve kültürlerin birlikte yaşadığı Mardin’de bir ilke imza atılıyor. Farklılıkları toplumun zenginliği olarak gören ve her türlü ayırımcılığı reddeden bir anlayışla demokratik belediyeciliği esas alan Artuklu Belediyesi, kentte yaşayan halklar için 3 dilde anons yapma kararı aldı. Belediye, kentte yaşayan halklar için duyurularını Kürtçe, Arapça ve Türkçe anons yapacak.

 

Konuya ilişkin ortak açıklama yapan Artuklu Belediyesi eş başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak, toplumsallıkla kazandıkları belediyede toplumsal belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

 

 

“Belediyecilikte hizmetin nasıl yapıldığı bizce önemlidir. Bizim belediyecilik anlayışımızda topluma dayalı komünal demokratik belediyecilik esas alınır. Bu çerçevede, hizmet üretmede halkın talebi doğrultusunda hareket etmekteyiz. En iyi belediyeciliğin nasıl olması gerektiğini halkımızla danışarak kararlar alıyoruz. Bu kararlarımızdan biride Mardin’de yaşayan halklara kendi dillerinde hizmet verilmesidir. Belediyemiz bünyesinde yapılan duyuru ve anonsları Kürtçe, Arapça ve Türkçe yapacağız. İleri ki aşamalarda ise, kentimizde yaşayan başta Süryaniler olmak üzere diğer halkların dillerinde de anonslarımızı yapacağız.”

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 13:21

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER