ARMEK İle Kadınların Mesleki Kazanım Sağlaması Daha Kurumsal Olacak

Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, ilçede özellikle kadınların daha çok istihdama katılmaları ve kalifiye bir duruma gelmesi için Artuklu Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Merkezi Projesini (ARMEK) hayata geçirdiklerini kaydetti.

ARMEK İle Kadınların Mesleki Kazanım Sağlaması Daha Kurumsal Olacak
 

Artuklu Belediyesi ilçenin sorunlarına duyarlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda sosyal projelere de önem veren Belediye, özellikle dezavantajlı gruplar için önemli çalışmalar yapıyor. Bünyesinde bulunan 3 mahalle konağında da kadınların mesleki edinimler sağlaması için kurslar açan Belediye, ARMEK projesine de hız verdi. Çalışmayla kadınların mesleki kazanım sağlamalarını kurumsal bir havada yapılacak.

Ev ekonomilerine katkı sunacaklar

Proje hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, “Kadınlarımızın ekonomiye katılmaları ve istihdam edilmelerinin önünü açmak için projemize hayat verdik” dedi. Tutaşı, “İlçemiz günden güne gelişiyor ve değişiyor. Belediye olarak birçok farklı konuda çalışmalarımıza hayat veriyoruz. Özellikle ilçemizin sorunlarına eğilen bir yapıda sürekli sahada ve halkımızla iç içeyiz.Belediye olarak çalışmalarımızdakadınlarımız önemli bir yerde bulunuyor. Kadınlarımızın vasıflı hale gelmesi ve ev ekonomilerine katkı sunmalarını istiyoruz. Bu nedenle ARMEK projemizi hayata geçirdik” ifadesini kullandı.

Kurumlar arası işbirliği de yapılacak

Tutaşı yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi verirken sözlerine şu cümleler ile son verdi: “Bilindiği üzere 3 aktif mahalle konağımızda kurslarımız tüm hızıyla sürüyor. Özellikle gelen talebe istinaden kurslar açıyoruz. Yakın zamanda Kabala Mahallemizde açacağımız Mahalle konağıyla mahalle konak sayımız 4 olacak. Tüm konaklarımız kursların dolu dolu olarak yapıldığı mekanlar konumundadır. Biz bu çalışmalara daha kurumsal bir hava katacağız. Kurumlar arası işbirliğini de dahil edeceğimiz ARMEK kadınlarımıza önemli katkılar sunacak. Bu vesileyle projemizin hayırlı olmasını diliyorum”

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2019, 11:05

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER