12 aylık bebeğe böbrek taşı ameliyatı

Mardin'de böbrek taşı rahatsızlığı bulunan 12 aylık bebek, kapalı böbrek taşı ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

12 aylık bebeğe böbrek taşı ameliyatı
Mardin merkez Artuklu ilçesinde 12 aylık bebek, böbrek taşı rahatsızlığı nedeniyle girdiği kapalı böbrek taşı ameliyatıyla sağlığına kavuştu.

Konu ile ilgili Mardin İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, böbrek taşı rahatsızlığının bölgede sık görülen üriner sistem hastalıklarının başında geldiği, böbrek taşlarının taşın bulunduğu böbrek ya da kanaldaki konum ve büyüklüğüne göre değişik yöntemlerle tedavi ya da ameliyat edildiği belirtildi.

Mardin Devlet Hastanesinde dünya standartlarında kullanılan bütün taş kırma yöntemlerin mevcut olduğu kaydedilen açıklamada, yakın bir zamana kadar çocuk hastalarının şehir dışındaki tıp fakültelerine sevk edilirken, artık hastanede bir yaş altı grubu da dâhil olmak üzere bütün hastalara müdahale edilebildiği vurgulandı.

Açıklamada, "Mardin Devlet Hastanesinde ilk defa 12 aylık bebeğe böbrek taşından dolayı Perkütan Nefrolitotomi yöntemiyle böbreğe çok küçük bir delik açılarak yapılan ameliyatta hastanın taşları başarılı bir şekilde kırılarak çıkarılmıştır." denildi.

Ameliyatı gerçekleştiren Mardin Devlet Hastanesi Üroloji Hastalıkları Uzmanı Dr. İhsan Ünüş de "PNL ameliyatı aynı zamanda hastaların gündelik yaşamlarına daha hızlı dönmesini sağlamaktadır. PNL tedavisi için yapılacak olan kesinin boyutu son derece küçüktür ve herhangi bir iz bırakmaz. PNL tedavisi sonrası ağrı durumu oldukça azdır. Bu ameliyatlar sağlıklı bir ekip işidir." ifadelerini kullandı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2019, 14:51

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER